Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

BEROŠ U SABORU SPOMENUO RIJEČ KOJU NITKO NE VOLI ČUTI: ‘Nepridržavanje mjera može nad odvesti u peti val, ali i u ovu situaciju!’

Autor: Dnevno.hr

Saborski zastupnici u četvrtak raspravljaju o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Ovim se izmjenama Zakona propisuju kazne za one odgovorne osobe koje neće osigurati provedbu sigurnosnih mjera, među kojima su i covid potvrde.

Ministar zdravstva Vili Beroš u Saboru je predstavljajući navedene izmjene Zakona govorio i tijeku epidemije koronavirusa. Kako je rekao, ohrabruje pad broja novozaraženih što je posljedica odluka Stožera, a ne slučajnost.

Rekao je i da Hrvatska ima jedne od najliberalnijih mjera i da ih moramo poštivati te da nitko ne može biti iznad Zakona. Naveo je već objavljenje izmjene Zakona kojim se definiraju javno pravne osobe zadužene za provođenje mjera. Rekao je kako će osobe koje to neće provoditi biti kažnjene u iznosu od 30 do 50 tisuća kuna.

“Mnoge države uvode i restriktivnije mjere, ograničavajući prelazak granice i uvode 2G. Nepridržavanje jednih od najliberalnijih mjera u Europi može nas odvući u peti val i u lockdown. Ne vidimo razlog da se ovim izbalansiranim mjerama protivimo”, rekao je Beroš.

Dodao je da nema razloga da se mjere ne provode ili da im se netko protivi jer nisu ni diskriminirajuće niti stvaraju podjele.

“Naprotiv one su uključujuće, a dodatni poticaj za poštivanje mjera je i ova prijetnja, nova varijanta virusa omikron”, naglasio je ministar. Podsjetio je da je građanima dostupno i besplatno  cijepljenje i testiranje.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.