Foto: Marko Todorov / CROPIX / Ilustracija

Bartulica upozorava na poguban trend u Hrvatskoj: ‘Nažalost, to se nastavlja’

Autor: M.P.

Šef kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a “Studio 4” te govorili o političkim i društvenim aktualnostima. Marijana Puljak komentirala je jučerašnji Hod za život.

“Slobodna smo i demokratska zemlja i svatko ima pravo izjašnjavati svoja uvjerenja na ovaj način. Nemam s tim problema. Osobno ne podržavam skupove koji idu za tim da ukidaju stečena prava. Stranka Centar zalaže se za pravo žena na izbor. Imam dvije kćeri, zalagat ću se i za njihovo pravo na izbor. Nikad ne bih preporučila da im prvi izbor bude pobačaj, ali ako to bude njihov izbor, borit ću se svim silama da to pravo imaju i da ostvare to pravo”, rekla je.

Stjepo Bartulica istaknuo je kako je sudjelovao u jučerašnjoj povorci Hod za život u Zagrebu. “Drago mi je da pro-life pokret raste u Hrvatskoj. Održava se ta manifestacija u sve više gradova. Razumijem da se ne slažemo svi oko ove teme, ali to treba staviti na dnevni red kao važnu temu. Mi smo zemlja koja nestaje, narod koji nestaje i demografski oporavak je prioritet nove Vlade. Opcije koje smatraju da pobačaj treba biti što dostupniji uopće ne shvaćaju gdje smo došli. Svako nerođeno dijete ima pravo na život i liberalna pozicija znači pravo na život bez isključenja bilo koga, rekao je Bartulica.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Bartulica: Opstanak nam je ugrožen

Dodao je kako primjećuje da se u Hrvatskoj javlja moralna panika. “Europa i Hrvatska robuju političkoj korektnosti već duže vrijeme. Neke stvari ne smiju se otvarati. Kao zrelo društvo trebamo razgovarati o svemu”, rekao je pa naglasio da iseljavanje iz Hrvatske traje predugo.

“Bilo je strašne korupcije u vremenu između 1940. i 1990. godine i strašno zlostavljanje ljudi. Vidjeli smo veliki odlazak naših ljudi u svijet. Nažalost, to se nastavlja. Zato je naš opstanak ugrožen”, rekao je.

Dotaknuo se i doprinosa Domovinskog pokreta u novoj Vladi. Kaže, sve na čemu je inzistirao je u nekom obliku ušlo u koalicijski sporazum. “Ne možete zabiti gol ako ste u oporbi i samo kritizirate. Htjeli smo biti za stolom”, naglasio je.

Milanović je dugo šutio pa opet udario po Plenkoviću: Otkrio svoje planove za predsjedničke izbore







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.