Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bartulica otkrio kako je zaista došao do kuće na Prviću: ‘Svi su vas pročitali, doslovno’

Autor: N.K

Zastupnik Domovinskog pokreta u Saboru, Stephen Nikola Bartulica, ponovno se oglasio o slučaju kupnje nekretnine na otoku Prviću nakon što je u javnost procurilo da nakon otplate svih kredita njemu i supruzi ostane 38 eura.

Postavilo se pitanje od čega onda obitelj Bartulica živi s obzirom na to da im na kredite odlazi gotovo cijela plaća, i njega i supruge. Zbog svega je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Stephena Nikole Bartulice. Bartulica sada kaže kako ima rok do kraja godine da nadopuni imovinsku karticu, a medijsko iznošenje te priče smatra kampanjom koju protiv njega vode radikalna ljevica sa saveznicima.

Podsjetimo, Bartulica je kupio kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću za 300 tisuća eura. Prema njegovoj imovinskoj kartici, on i supruga mjesečno zarađuju 3600 eura, a za dva kredita moraju izdvojiti čak 3562 eura.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Bartulica se ponovno oglasio

“Nekoliko činjenica uz kampanju blaćenja radikalne ljevice i njihovih saveznika. Postao sam vlasnik kuće na Prviću u siječnju ove godine i imam zakonsku obavezu staviti je u imovinsku karticu do kraja 2024. godine. Kako sam mogao podići veliki kredit s obzirom na moja i ženina primanja? Tako da imam sudužnika koji mi je dugogodišnji prijatelj. Standardna bankarska procedura.

Čestitam Indexu na velikom istraživačkom radu i nadam se da će se s istim žarom baviti onima koji marifetlucima i korištenjem javnog novca stječu imovinu! Kad bi Indexov Ćimić ‘istraživačke’ kriterije koje primjenjuje na mene, s čijim svjetonazorom se ne slaže, primijenio Indexu ideološki bliskim političarima, rekao bih – samo naprijed. Ovako kažem, Svi su vas pročitali. Doslovno”, napisao je Bartulica na svom Twitter profilu.

Imovinska kartica

Bartulica ima i stan od 117 kvadrata u Zagrebu, kupljen zaduženjem kod banke. Kredit je podignuo na iznos od 270 tisuća eura, na 30 godina. Također, ima oranicu u Dugom Selu od 3130 četvornih metara te dva automobila.

Bartulica odgovorio Pupovcu: ‘Vrijeme je da se prestanemo ispričavati, manjinama je ovdje dobro’




Podsjetimo, Stephen Nikola Bartulica drugi je na listi Domovinskog pokreta za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja. Nositelj liste je Ivan Penava, a na njoj se nalaze još Slobodan Novak, Branka Lozo, Jesenka Rici, Davor Dretar, Ivana Mujkić, Dubravka Lipovac Pehar, Ivica Kukavica, Anamarija Frankić te Stipo Mlinarić.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.