Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bartulica jasno poručio Plenkoviću: ‘Ovo je minimum minimuma što možemo učiniti’

Autor: V.S

Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta gostovao je u emisiji Poligraf Hrvatskog radija gdje je ponovio da je zadovoljan izbornim rezultatima, kao i da ga više ne zanima politički život iz oporbe.

“Želim provesti promjene i kako ja vidim hrvatsku budućnost, prema tome treba biti za stolom, a ne ispod stola”, poručio je.

Bartulica je, podsjetimo, jučer otkrio da ima četiri zahtjeva za HDZ. Prvi je da ideološka kolonizacija Hrvatske prestane jer ne želi da se zbunjuju djeca.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

‘Javnost mora saznati istinu’

“Svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju i pokušaje da se indoktriniraju djeca će prestati. Drugo, imamo situaciju s dolaskom stranih radnika. Lakše se dobiva dozvola za radnika iz Azije nego za naše ljude iz Južne Amerike. Neprihvatljivo je da naši ljudi mjesecima čekaju papire”, naglasio je. Nakon toga na red dolaze poruke iz COVID pandemije.

“Inzistirat ćemo da se to raščisti do kraja. Nemamo odgovore gdje je nestao sav novac i javnost mora saznati istinu. A četvrto, tražit ću da se u Zagrebu osnuje novi muzej koji će biti posvećen žrtvama komunističkog terora. Hrvatska, nažalost, nije provela lustraciju. Mladi naraštaji moraju saznati istinu”, tvrdi Domovinac.

Susret koji se dugo čekao: Pogledajte što su Plenković i Milanović izvodili pred kamerama




Danas je na HRT-u rekao kako mu nije jasno zašto Hrvatska do sada nije dobila muzej za žrtve komunističkog terora.

“Ako se radi o demokršćanskom HDZ-u, kako često gospodin Plenković ističe, ne vidim neke velike probleme. Ja se čudim zašto nije do sada Hrvatska dobila muzej za žrtve komunističkog terora kao što imamo u drugim gradovima Srednje Europe. Posjetit ću da Hrvatska, nažalost, nije provela lustraciju i po meni je ovo minimum minimuma što možemo učiniti da bi mladi naraštaji upoznali što se događalo za vrijeme tog razdoblje i ponovit da mnogi hrvatski problemi proizlaze iz tog naslijeđa”, rekao je Bartulica na Hrvatskom radiju.




 

Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.