FOTO: Cropix

Banožić se oglasio prvi put nakon nesreće: ‘Osobno sam poznavao stradalog Gorana’

Autor: N.K

Nakon što je pušten iz bolnice doma, bivši ministar obrane Mario Banožić oglasio se na svom Facebook profilu.

Izrazio je sućut obitelji poginulog i otkrio kako je Gorana Šarića poznavao osobno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Iskreno žalim”

“Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca.

Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao.

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život. Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći. Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju obitelj bili uz nju, napose moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su nam pružili podršku.




Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom.

Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine. Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana. Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika.

Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu”, napisao je Banožić.




Plenković: ‘Razriješio sam Banožića’

Strašna nesreća šokirala Hrvatsku

Podsjetimo, Banožić je hospitaliziran 11. studenog, nakon što je izazvao tešku prometnu nesreću u Vinkovcima u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija.

Ubrzo nakon nesreće, Banožić je razriješen s mjesta ministra obrane. Kako je utvrđeno nakon nesreće, niti jedan od vozača koji su sudjelovali u nesreći nisu bili vezani. Goran je nažalost poginuo, a Banožić je preživio, ali s teškim ozljedama. U bolnici je završio s nagnječenjem mozga i višestrukim lomovima. Do nesreće je došlo u rano jutro kada je bivši ministar išao u lov svojim terencem. Pretjecao je kamion u nepovoljnim uvjetima, navodno je bilo magle.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.