Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

‘BANE? NEK IDE ROKAT KARABINOM PO DIVLJIM SVINJAMA’ Milanović je danas udario po svima, ali najdraži mu je Banožić: ‘Jaglac, upao ko pile u kravlju…’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je sudjelovao na svečanom obilježavanju 30. obljetnice HVU-a „Dr. Franjo Tuđman“ i svečanoj promociji polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Predsjednik je ranije s premijerom Andrejem Plenkovićem bio na obilježavanju 30 godina HNB-a i tamo si nisu rekli ni riječi, no zato si je Milanović kasnije dao oduška.

Predsjednik je, ukratko, raspalio po svima. Nije želio govoriti o razlozima neodlaska u BiH, osim što je ponovio da se radi o sigurnosnim razlozima i da će tamo otići bez obzira na moralne bukače.

“Odluku na kraju donosim ja, nema skrivanja kao Plenković, ja uvijek mogu reći NE ili DA. Na temelju svega što sam vidio s nekim ljudima sam donio takvu odluku”, rekao je.

Govorio je i o Mostovom referendumu.

“Izgleda da su skupili potpise. Respektiram to. Vjerojatno će ih htjeti pokrasti. Inicijativa koju su pokrenuli podržavam”, rekao je i dodao: “Vidio sam ‘napad’ Raspudića na Grbina s udaljenosti od dva metra, nekorektno je to preneseno, osim ako ima vrat kao deva”.

No, bez obzira na sve, čini se da mu je ministar obrane Mario Banožić ipak ‘omiljeni klijent’. Prvo je komentirao njegovu izjavu da dolazi Božić te predsjedniku oprašta sve ružne riječi.




“Nek’ ide rokat s karabinom po divljim svinjama. Jaglac, ponavljač, drugoredaš i neka se ne naslikavaju kada daju političke izjave pred spomenikom palim braniteljima. To je oblik političke sodomije”, rekao je Milanović. Nadalje je u svojoj opsežnoj izjavi nastavio kritizirati ministra Banožića, nekoliko puta rekavši da je jaglac.

“Bane je upao ko pile u kravlju… i sad se koprca. Što je s DORH-om? Jeste li svjesni da on ne funkcionira, čelna osoba je kompromitirana. Jaglac koji je jučer došao iz kukuruza misli da je glavni, a Plenković lupa glavom o zid”, rekao je, među ostalim, Milanović.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.