Ranko Suvar / CROPIX

BANDIĆEV GUP NIJE PROŠAO: Ministarstvo ponovo odbacilo Bandićev prijedlog izmjena !

Autor: Dnevno

Izmjene Generalnog urbanističkog plana, oko kojeg se već mjesecima lome koplja, ponovo su dobile ‘crveno svjetlo’ od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Jednostavnije rečeno, ministarstvo je ponovo odbacilo Bandićeve izmjene GUP-a. – piše Zagreb.info.

Kako doznajemo iz bliskih gradskih izvora, razlog je taj što se grad ponovo ‘oglušili’ na određene izmjene GUP-a, a za koje je ministarstvo tražilo da se promjene, odnosno usuglase sa zakonom. Navodno su ponovo u pitanju ključni gradski projekti, zbog kojih se i mijenja Gradski urbanistički plan, a koje niti ovog puta nisu bile uređene u skladu sa zakonom.

Gradske četvrti protiv izmjene GUP-a

Osim oporbe i nezadovoljnih građana, izmjeni GUP-a protivi se i većina Gradskih četvrti grada Zagreba. Od njih ukupno 17, 11 ih je glasalo protiv GUP-a, samo četiri su ga prihvatili, pri čemu jedno samo uvjetno.

Iako je zagrebački gradonačelnik “majstor” u provođenju svojih nauma, ovo bi ga moglo koštati velikih poslova, konkretnije Zagrebačkog Manhattna, a zbog kojeg se načelno i mijenja GUP.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.