Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bačić o koaliciji s DP-om: ‘Pronašli smo rješenja i u teškim situacijama. Učinit ćemo sve’

Autor: B. D.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je izjavio da HDZ i Domovinski pokret žele održati koaliciju do kraja mandata. U emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”, Bačić je istaknuo da su njihove aktivnosti usmjerene prema tom cilju, potvrđujući izjavu predsjednika DP-a Ivana Penave  koji je rekao da će stranka učiniti sve da koalicija opstane.

Bačić je naveo da su razlike između stranaka velikim dijelom prevladane potpisivanjem koalicijskog sporazuma, koji je pretočen u program Vlade. Naglasio je da su rješenja pronađena čak i u teškim situacijama, kao što je imenovanje Milorada Pupovca na čelo saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, unatoč neslaganju DP-a.

Bačić je pohvalio suradnju s ministrima iz DP-a. Što se tiče izbora unutar HDZ-a, Bačić je rekao da kandidature ovise o volji članova te da je proces prikupljanja potpisa u tijeku.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

‘Obnova će biti dovršena ove ili iduće godine’

Govoreći o obnovi nakon potresa, Bačić je izjavio da će obnova zamjenskih kuća i kompliciranih konstrukcijskih obnova u Krapinsko-zagorskoj županiji biti dovršena ove ili iduće godine. Konstrukcijska obnova Zagreba trajat će dulje zbog velikog broja višestambenih zgrada.

Na Banovini je dosad obnovljeno gotovo 12.000 lokacija s 45.000 stambenih jedinica, a u Sisačko-moslavačkoj županiji gradi se novi stambeni fond s 56 višestambenih zgrada i gotovo 1000 stanova. Bačić je najavio predstavljanje Nacionalnog plana stambene politike 27. srpnja.

Bačić je danas posjetio Glinu, gdje je obišao nekoliko lokacija obnove od potresa i održao sastanak s gradonačelnikom Ivanom Jankovićem i predstavnicima Sisačko-moslavačke županije.

Penava ukazao na nešto neprihvatljivo: ‘Hrvatsku se vuče u region, nitko nije propitao odakle novac’







Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.