Foto: Instagram Screenshot

Američki vojni zrakoplov sletio u Niš: U stopu su ga pratili srpski migovi

Autor: B. D.

Pripadnici Nacionalne garde iz Ohija (SAD) jučer su vojnim avionom KC-135 doletjeli u Srbiju kako bi sudjelovali u vojnoj vježbi “Platinasti vuk”. Pri ulasku u zračni prostor Srbije u stopu su ga pratile kolege iz Vojske Srbije u svojim zrakoplovima MIG-29.

“Vojnici Nacionalne garde Ohija doletjeli su svojim vojnim zrakoplovom KC-135 kako bi sudjelovali u vojnoj vježbi “Platinasti vuk” . Dočekali su ih kolege iz Vojske RS, koji su ih pratili svojim avionima. Suradnja nas čini jačima i bližima!”, piše u priopćenju Veleposlanstva SAD-a.

Zrakoplov Nacionalne garde Ohija sletio je u aerodrom u Nišu. Međunarodnu vježbu obuke “Platinasti vuk” organiziraju Europsko zapovjedništvo Oružanih snaga SAD-a i Vojske Srbije, a održava se u bazi Jug kod Bujanovca, prenosi Blic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Američka ambasada u Beogradu (@usembassyserbia)




Srbija uvela moratorij na vježbe

Više od 200 polaznika uvježbava taktike, tehnike i procedure koje će koristiti u međunarodnim mirovnim operacijama.

Ova vojna vježba je izrazito značajna jer dolazi nakon moratorija na vojne vježbe s vanjskim partnerima koji je Srbija usvojila nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.

Ove vježbe u Srbiji se održavaju od 2014. godine, a prošle godine vježbe su nastavljene kao posebna iznimka na uvedeni moratorij.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.