Foto: Marko Todorov / CROPIX/Ilustracija

Želite gledati Hrvatsku i Španjolsku? Cijene su vrtoglave, evo koliko ćete morati platiti ulaznicu

Autor: K.I.

Bliži se početak Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj i nogometna groznica samo što nije krenula. Kontinentalnu smotru otvaraju u petak domaćini Nijemci i Škoti, a dan kasnije u subotu Hrvatska igra svoju otvarajuću utakmicu protiv Španjolske.

Hrvatska i Španjolska snage će odmjeriti na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a interes hrvatskih navijača za sve utakmice Vatrenih na Euru je ogroman. Iz UEFA-e su otkrili kako su zaprimili čak 30 milijuna zahtjeva za ulaznicama. Najviše ih je poslano iz Njemačke, a slijede Turska, Mađarska, Engleska, Albanija i Hrvatska prema broju upućenih zahtjeva.

Dakako da na stadionima nema mjesta za sve one koje bi tamo željeli biti. Svaka reprezentacija dobila je po utakmici 10.000 ulaznica, dok je ostatak pušten u slobodnu prodaju.

AP Photo/Peter Dejong/Guliver Image

Cijene skočile u nebo

A veliki interes za ulaznicama pojedinci su odlučili dobro naplatiti. Cijene ulaznica prodavale su se u četiri cjenovna razreda. Cijena za one najjeftinije iznosila je 30 eura, nešto skuplje bile su ulaznice po 60 eura, dok su one najskuplje koštale 150, odnosno 200 eura.

Svega četiri dana uoči početka Eura cijena ulaznica skočila je drastično, čak i do 10 puta. Ulaznice koje su se u slobodnoj prodaji prodavale za 60 eura danas se, primjerice, na Njuškalu mogu kupiti za cijenu između 350 i 700 eura, a cijena onih najluksuznijih iznosi i do 800 eura.

Mnogi su ulaznice kupili unaprijed i mogu ih slobodno prodati kome god žele, pa je po tom pitanju nemoćna i UEFA. Želite li kojim slučajem u posljednji trenutak do prestižnog komadića papira koji će vam omogućiti gledanje utakmice između Hrvatske i Španjolske u subotu, to će vas zadovoljstvo koštati ništa manje nego 400 eura…

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

UEFA bogato nagrađuje

Druga utakmica Hrvatske protiv Albanije na rasporedu je 19. lipnja u Hamburgu u 15 sati, dok je okršaj između Vatrenih i Italije u Leipzigu na rasporedu 24. lipnja u 21 sat. Svaka pojedina reprezentacija je već samim plasmanom na Euro zaradila 9.25 milijuna eura. Svaka pobjeda u fazi natjecanja po skupinama donosi zaradu od milijun eura, a remi pola milijuna eura. Plasman u osminu finala nagrađuje se s 1.5 milijuna eura, četvrtfinale s 2.5, a polufinale sa četiri milijuna eura. Osam milijuna čeka konačnog pobjednika, a pet milijuna poraženog pet milijuna eura.




Neočekivani favorit za preuzimanje Hajduka je Zagrepčanin




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.