Screenshot: Youtube

Zbog Stojkovića je umirovio srpski dres, a sad je otvorio dušu: ‘Veliki poraz moje karijere’

Autor: K.I.

Nakon ispadanja Srbije s Europskog nogometnog prvenstva očekivano se najviše na udaru kritika našao srpski izbornik Dragan Stojković ‘Piksi’. Nisu Stojkovića kritizirali samo navijači, već i struka, a neki mediji nagađaju kako mu prijeti smjena s izborničke klupe.

Jedan od igrača koji se nije našao na srpskom popisu putnika za kontinentalnu smotru je Filip Đuričić. Ovaj 32-godišnji ofenzivac iz redova Panathinaikosa smatra to najvećim porazom u svojoj karijeri.

Iza sebe Đuričić ima puno iskustva. Karijeru je započeo u Radničkom iz Obrenovca nakon čega je igrao za Heerenveen, Benficu, Mainz, Southampton, Anderlecht, Sampdoriju, Benevento, Sassuolo i Sampdoriju, a od 2023. godine je član Panathinaikosa. U dresu srpske reprezentacije je od 2012. na ovamo skupio 44 nastupa i postigao pet golova.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Martin Meissner

Poraz karijere

“Prošlu sezonu sam počeo vrlo dobro, ali osjećao sa pritisak, jer nisam bio standardan.Sve je to utjecalo na mene, razmišljao sam hoću li ću biti u momčadi Srbije za Europsko prvenstvo. Na kraju nisam otišao. To je bio veliki poraz za moju cijelu nogometnu karijeru. Vjerujem da ću ove sezone biti bolji i opušteniji”, rekao je Đuričić za srpske medije.

Nakon što je saznao odluku izbornika Stojkovića i konačan popis za Euro Đuričić je objavio povlačenje iz srpske reprezentacije. “Svjetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio dio generacije koja je poslije 24 godine našu Srbiju odvela na Europsko prvenstvo. Teško mi je, ali sam svjestan da tako mora. Vrijeme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu”, poručio je Đuričić.

On je tijekom kvalifikacija za Euro redovito dobivao reprezentativne pozive, nastupio je i u ključnoj utakmici protiv Bugarske u kojoj je potvrđen plasman, ali je na kraju ostao bez nastupa na završnom turniru.

Luka Modrić od danas više nije član Reala, sada slijedi najiščekivaniji potez







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.