Screenshot: DAZN

Šok za Filipa Hrgovića: Pretrpio je prvi poraz u karijeri u najgorem trenutku

Autor: K.I.

Filip Hrgović pretrpio je u Rijadu protiv Daniela Duboisa svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri u borbi u kojoj je ulog bio privremeni pojas prvaka prema IBF-u. Sudac je prekinuo borbu u osmoj rundi nakon što je hrvatski boksač bio ozbiljno uzdrman.

Od samog početka borbe krenulo je vatreno, sijevali su udarci na obje strane. Nije tu bilo previše taktiziranja, a dojam je da je Dubois bio taj koji je bolje podnosio udarce. Hrgović je djelovao umorno kako je borba odmicala, a u sedmoj rundi od nokauta ga je spasilo tek zvono.

U osmoj rundi nije mu bilo spasa i sudac je prekinuo meč s ozbirom na njegovo uzdrmano stanje i činjenicu da je obilno krvario. Razočaranje na Hrgovićevom licu nakon meča otkrivalo je zapravo sve. Napokon je došao u priliku boksati za pojas, makar i privremeni, i nije ju iskoristio.

Dubois želi Joshuu

Prije ulaska u sedmu rundu dojam je da je borba u najmanju ruku bila izjednačena, ali onda je Hrvat jako pao, što je njegov suparnik objeručke iskoristio i zadao mu jako bolan poraz.




“Bio sam na dnu, sada sam ovdje. Osjećaj je odličan. Hvala na ovim prilikama. Čuo sam da će sljedeći biti Joshua. Idemo! Želim postati najbolji. Puno respekta za Hrgovića, ali ovo je moje vrijeme”, rekao je Dubois nakon pobjede u Rijadu.

Hrvatski boksač u ovaj meč je ušao sa stopostotnim učinkom, upisao je prethodno 17 pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi. S druge strane Dubois je do ovog meča imao 20 pobjeda i dva poraza. Jedina dva poraza doživio od Oleksandra Usyka i Joea Joycea. Naš proslavljeni teškaš u Rijadu je nastupio na priredbi pod imenom ‘Queensberry vs Matchrom: 5v5’. Bio je to okršaj dviju velikih svjetskih boksačkih promocija, Matchroom Boxinga na čijem je čelu Eddie Hearn te Queensberry Promotionsa kojeg vodi Frank Warren. Hrgović je bio u Hearnovom timu.

——————————————————————–




HRGOVIĆ – DUBOIS 

1.38 – Gotovo je, sudac je prekinuo meč u osmoj rundi i Hrgović je pretrpio prvi poraz u karijeri. Pobijedio je Dubois.

1.34 – U sedmoj rundi Dubois je, mora se priznati, agresivniji borac. Od početka je krenuo u napad, te je Hrvat u nekoliko navrata završio na konopcima. Hrgović ozbiljno krvari, ostao je bez snage, gard mu je spušten i ozbiljno je uzdrman. Hoće li se uspjeti oporaviti?

1.30 – Statistika koju vodi DAZN kaže da je Hrgović i dalje u uvjerljivom vodstvu što se udaraca tiče, pogodio je 58 udaraca, naprema 31 Duboisovih. Pitanje je hoće li to tako vidjeti i sami suci.

1.25 – U petoj rundi Hrgović na mahove trenutke izgleda umorno. Ujedno i krvari oko desnog oka, što mu zasigurno otežava posao. Peta runda opet je bila neizvjesna, ali povezao je Hrgović par udaraca na kraju i možda bi se to moglo pokazati presudnim i prelomiti rundu na njegovu stranu.

1.21 – Agresivno je Dubois ušao u četvrtu rundu i stjerao Hrvata u kut na samom početku. Palo je opet dosta teških udaraca. Hrgović zadaje, ali i prima udarce i sucima će biti jako teško presuditi ako borba ode do 12 rundi. Hrgović spuštenim gardom poziva Duboisa da mu zadaje udarce, a ovaj to uspješno i radi.

1.16 – Krenula je i treća runda, a kako se stvari razvijaju bilo bi čudo da odgledamo punih 12 rundi. Treća runda je bila nešto siromašnija nego prve dvije, ali je Dubois zadavao probleme Hrvatu lijevim krošeima.

1.14 – U tijeku je druga runda u kojoj su nastavili sijevati udarci na obje strane. Zadao je Hrgović dobrih udaraca, ali i neki su Duboisovi odsjeli na njegovom licu. Gledamo zaista odličnu borbu, otvorenu, bez kalkuliranja.

01.08 – Krenula je prva runda borbe između Hrgovića i Duboisa. Od samog početka startalo je žestoko. Sijevali su udarci na obje strane, Hrvat je pogađao krošeima, ali prolazili su i neki udarci Duboisa.

01.02 – Borbu Hrgovića i Duboisa najavljuje legendarni Michael Buffer. Iza njega u ring je ušao Hrgović uz pjesmu ‘Geni kameni’ Marka Perkovića Thompsona.

00.55 – Bliži se ulazak Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa u ring. Pobjedniku meča pripast će privremeni IBF-ov pojas u teškoj kategoriji.

00.42 – Bivol je tehničkim nokautom svladao Malika Zinada, time je očekivano zadržao WBA titulu u poluteškoj kategoriji. Sada napokon slijedi meč između Hrgovića i Duboisa.

00.30 – U tijeku je borba između Bivola i Zinada. Bivol dominira i čini se da je samo pitanje trenutka kada će pobijediti u meču.

23.45 – Još je samo jedna borba preostala do borbe Hrgovića i Duboisa. Hamzah Sheeraz pobijedio je Austina Williamsa tehničkim nokautom u 11. rundi. Slijedi borba Dmitrija Bivola i Malika Zinada.

23.10 – Počela je treća borba večeri između Hamzaha Sheeraza i Austina Williamsa. Hrgovićeva je borba peta po redu.

22.40 – Ball je pobijedio Forda podijeljenom sudačkom odlukom. Još dvije borbe do one Hrgovićeve koju čekamo.

22.00 – U tijeku je borba između Nicka Balla protiv Raymonda Forda za WBA titulu u perolakoj kategoriji. Nakon završetka te borbe održat će se još dvije prije nego li Hrgović uđe u ring. To bi u prijevodu moglo značiti da Hrgović neće u ring prije ponoći po hrvatskom vremenu.

21.20 – Willy Hutchinson slavio je protiv Richardsa jednoglasnom odlukom sudaca. Tako je okončana prva borba večeri.

20.55 – Kako sada stvari stoje čini se da će teško Hrgović svoju borbu započeti oko 22 sata kako smo očekivali. Puno je realniji dosta kasniji početak borbe. Prije Hrgovića i Dubosia na rasporedu su još tri borbe.

20.30 – Krenuo je program u Rijadu. Započela je borba između Willyja Hutchinsona i Craiga Richardsa u poluteškoj kategoriji.

20.00 – Neposredno uoči meča između Hrgovića i Duboisa u javnosti je osvanula zabrinjavajuća vijest za Hrgovića. Naime, poznati promotor Eddie Hearn, inače vlasnik Matchrooma, otkrio je kako pobjednik borbe Hrgović-Dubois nije garantirana borba protiv bivšeg svjetskog prvaka Anthonyja Joshue. Njegova je želja ujediniti Joshui rukavice protiv Deontaya Wildera koji se na istoj priredbi kao Hrgović bori protiv Kineza Zhileija Zhanga. “Prva opcija za Joshuu je borba protiv pobjednika meča između Hrgovića i Duboisa, nadam se za IBF-ovu titulu. Ali, ako Wilder protiv Zhanga bude izgledao senzacionalno, možda će on biti taj koji će se suočiti s Joshuom”, rekao je Hearn.

————————————————————————–

Slatke muke za Slavena Bilića: Stalno mu zvoni mobitel, jedan poziv posebno ga je zaintrigirao

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.