Aleksandar Vucic. Foto: CROPIX

Vučić ga napao jer su letjeli sa šahovnicom na Euro: Evo tko je ‘metnuo’ hrvatsku zastavu među Srbe

Autor: P.V.

Kad je srpska reprezentacija u pitanju, ne nedostaje afera, tako je bilo nakon Dohe prije dvije godine, a slično je i sada. Sad je u fokusu, osim “pijanog izbornika”, i “hrvatski avion” koji je toliko iznervirao Vučića, kao što smo pisali o tome…

Dakle, nakon što je ispala već u skupini Eura, na vidjelo izlazi i bijes srpskog vladara Aleksandra Vučića što je reprezentacija Srbije na Euro iz Beograda letjela hrvatskim avionom. Srpski mediji to su prozvali aferom ili skandalom “Orlovi lete sa šahovnicom”.

Sve je otkrio glavni urednik Telegrafa koji je objavio informaciju u medije, a onda je sve potvrdila i Ana Brnabić, bivša srpska premijerka i aktualna predsjednica Skupštine Srbije. Ona je rekla kako je predsjednik Aleksandar Vučić bio očajan jer je srpska nogometna reprezentacija na Euro u Njemačkoj otputovala hrvatskim avionom.

AP Photo/Ariel Schalit / Guliver Image

Okrivljen glavni tajnik

“Da, to je istinita priča. Sramota je, Vučić je bio izuzetno ljut. Mi imamo našu Air Serbiju i svi putujemo tom kompanijom. Kad sleti avion, da se vidi Air Serbia, to je naš ponos”, poručila je Brnabić tijekom gostovanja na Happy TV-u.

Za tu sramotu okrivljen je Jovan Šurbatović, glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije. Zato je po povratku reprezentacije u Srbiju on, uz izbornika Dragana Stojkovića Piksija, bio najzanimljiviji novinarima. Ovako je objasnio situaciju:

“Nismo poletjeli hrvatskim, već njemačkim avionom. Team manager nacionalnog A tima obično angažira čarter letove za potrebe reprezentacije u situaciji kada nam nisu dostupni avioni Air Srbije. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtjevi stručnog stožera, dakle satnice, kapacitet i izabere najbolju opciju.

Gnjusan i sraman potez ovog Srbina prema Hrvatima: U Hrvatskoj se tako ne ponašamo




Avion iz Njemačke

Tako je angažirana kompanija iz Njemačke, avion je bio njemački, međutim ispostavilo se, a mi to nismo znali… Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio njemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registriran na hrvatskom.”

Zatim je komentirao navode da neki igrači nisu željeli ući u avion kada su vidjeli da je hrvatski: “Nitko nije znao tko je ušao u avion, nitko nije mogao ni pretpostaviti. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To se nikako nije moglo vidjeti. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni tajnik prihvaćam odgovornost, nema nikakvih problema.”, rekao je za Telegraf.




U svakom slučaju, nije lako Orlovima ovih dana, ne ide ih rezultatski, a sad se valja “riješiti” ove afere. Nema sumnje da će biti otkaza, ako ne Piksi, onda će tajnik sigurno “promijeniti poduzeće”…

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.