AP Photo/Ian Walton / Guliver Image

Velika fešta u Manchesteru: Gvardiol i Kovačić slave sa Cityjem, ispisali su povijest

Autor: K.I.

Nogometaši Manchester Cityja slave četvrti uzastopni naslov engleskog nogometnog prvaka. Jedini su kojima je uspjelo naslov u Engleskoj osvojiti četiri godine zaredom. U posljednjem kolu momčad Pepa Guardiole je pobijedila na svom Etihadu West Ham 3:1, dok je Arsenal na Emiratesu pobijedio Everton s 2:1.

Cityju je u posljednjem kolu bila dovoljna pobjeda da sačuva dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirane ‘Topnike’. To su i uspjeli, pa su tako hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić proslavili titulu u prvoj sezoni u dresu popularnih ‘Građana’.

Phil Foden praktički je riješio pitanje pobjednika u Manchesteru već do 18. minute. U 2. minuti zabio je nakon asistencije Bernarda Silve, a samo 16 minuta kasnije na asistenciju Jeremyja Dokua i tako potvrdio epitet najboljeg igrača lige kojeg je osvojio ranije ovog tjedna. Na 2:1 smanjio je Mohammed Kudus spektakularnim škaricama i tako vratio nadu navijačima Arsenala, ali ona je bila kratkog vijeka.

Rodri ubio nadu navijača Arsenala

Rodri je u 59. minuti zabio za, pokazalo se, konačnih 3:1 za Manchester City. Sve golove s utakmice Manchester City – West Ham možete pogledati OVDJE. Arsenal je pak u posljednjoj utakmici sezone bio lišen usluga ozlijeđenog Bukaya Sake. Poveo je Everton preko Ibrahima Gueyea u 40. minuti, a samo tri minute kasnije izjednačio je Tomiyasu na dodavanje Odegaarda.

Konačnih 2:1 za Arsenal postavio je Kai Havertz u 89. minuti na dodavanje Odegaarda, ali nije bilo dovoljno za titulu. Arsenal je ostao dva boda kratak i na naslov čeka od sezone 2003/04 kada su zadnji put trijumfirali legendarni ‘nepobjedivi’.

U posljednjim utakmicama sezone pobjede su upisali Chelsea, Manchester United i Tottenham, dok je Aston Villa teško nastradala u gostima kod Crystal Palacea. Chelsea je kod kuće pobijedio Bournemouth 2:1, Manchester United u gostima Brighton 2:0, dok je Crystal Palace deklasirao Aston Villu s 5:0.

Lijepa Ana je kćerka slavnog sportaša i plod burne afere: Čuveni otac nije ju želio priznati

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.