Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Gol koji je uništio Vatrene u 98. minuti nije samo izbacio Hrvatsku, spasio je Talijane

Autor: GIŠ

Neuspjeh, razočaranje, debajkl, sve su epiteti kojima pokušavamo opisati prijevremeno ispadanje Vatrenih s Eura u Njemačkoj, gdje nismo uspjeli osvojiti više od dva boda protiv Španjolske, Albanije i Italije, a kad se sve zbroji, dobro je da nismo bili i najgora od svih reprezentacija na ovogodišnjoj europskoj nogometnoj smotri.

Poražavajuća je činjenica kako je u drugi krug natjecanja išlo četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija, ali naša Hrvatska je je na kraju najgora  trećeplasirana reprezentacija na Euru, kamo nas je gurnuo visoki poraz od Španjolske još na samom otvaranju naše neuspješne kampanje.

Ono što još više boli je da je Hrvatska jedina od reprezentacija na Euru koje su najviše rangirane na FIFA-inoj ljestvici, koja se nije uspjela plasirati u daljnji tijek natjecanja, već je trenutno deveta reprezentacija svijeta svoj nastup neslavno završila protiv Italije.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Spasili Talijane

Sinoćnjim utakmicama skupine F završila je grupna faza natjecanja na Europskom prvenstvu, a veliko iznenađenje priredila je Gruzija, koja je pobjedom proti Portugala 2:0 osigurala prolazak skupine kao debitant na Euru. Najviše su se toj vijesti rastužili Mađari, koji su tri dana čekali utakmicu Gruzije, koja ih je na kraju preskočila na ljestvici najbolje trećeplasiranih reprezentacija.

Ovakvim nevjerojatnim raspletom skupine F na kraju se ispostavilo kako su velike sreće imali i Talijani, jer da im Mattia Zaccagni nije izjednačio protiv Hrvatske u zadnjoj minuti sučeve nadoknade i oni bi išli put kuće, zajedno s već gore spomenutim Mađarima.

Italiji su svi davali velike šanse za prolaz i kao trećoj u skupini, čak 98 posto, no da Zaccagni nije pogodio u 98. minuti i s raspletom u skupini F, Italija bi s tri boda ispala s Eura, tako da ispada kako smo od svih, najviše darivali Talijane na ovom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.




Gnjusan i sraman potez ovog Srbina prema Hrvatima: U Hrvatskoj se tako ne ponašamo




Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.