Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Vatreni istrčavaju na teren, a Srbi u navijačkom zanosu: ‘Kao da igra Srbija, cijela zemlja čeka’

Autor: I.K.

S atmosferom koja se zagrijava u Leipzigu, čeka se velika utakmica Vatrenih u borbi za odlazak u osminu finala Eura u Njemačkoj, a susret koji će početi u 21 sat se s nestrpljenjem očekuje i među navijačima reprezentacija iz drugih skupina. Među njima, svoje planove imaju i Srbi, koji će također danas biti u navijačkom zanosu, nadajući se da će posljednje kolo u skupini s Hrvatskom proći povoljno za momčad koju vodi izbornik Dragan Stojković.

“Kao da igra Srbija! Dvije utakmice – jedan termin: Cijela zemlja čeka ova dva dvoboja koji mogu krojiti sudbinu ‘Orlovima'”, piše srpski Blic uoči večerašnjih utakmica Hrvatska – Italija i Španjolska – Albanija, važnih i za šanse srpske reprezentacije za status jedne od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije po grupama, u slučaju da Srbija bude treća u svojoj skupini.

Zbog toga, navijači u Srbiji će pozorno pratiti što se zbiva u dvije utakmice posljednjem kolu u skupini s Vatrenima. Srbiji najviše odgovara da Hrvatska i Albanija ostanu na sadašnjem broju bodova, na samo jednom bodu, zbog čega je za hrvatske istočne susjede idealan scenarij onaj s pobjedama Talijana i Španjolaca.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Srbi čekaju Dansku

Srbi sutra čekaju Dansku, u 21 sat u Muenchenu, a osim raspleta u skupini s Hrvatskom, gledat će i prema utakmici Engleska – Slovenija u njihovoj grupi. Otvara se mogućnost da Srbija prođe u osminu finala i s remijem protiv Danaca, a prvi uvjet za to treba biti da Engleska s barem dva gola razlike svlada Slovence, u istom kasnom večernjem terminu u kojem će sutra igrati Srbija i Danska.

Bude li tako, Srbija bi i s bodom protiv Danaca došla na treće mjesto na kraju nastupa u skupini. Imala bi dva boda, koliko i Slovenija, ali s boljom gol-razlikom od Slovenaca, pa bi mogla gledati na rasplet u ostalim grupama.

Pri tome, Srbima rezultatski najviše odgovara da Hrvatska i Albanija danas dožive poraze, a u slučaju Vatrenih, ne bi im teško palo niti da Hrvatska protiv Talijana uzme samo bod s obzirom na to da Vatreni imaju slabiju gol-razliku od Srba. O detaljima što Srbiji treba piše Sportal, sportska stranica srpskog Blica.

Bivši hrvatski reprezentativac ne ide u BiH: ‘Neću tamo gdje broje krvna zrnca’




U kalkulacije može ući još jedna skupina

Ako se za Srbe sve rasplete onako kako žele u skupini u kojoj igra Hrvatska, momčad koju vodi Dragan Stojković mogla bi proći s remijem u posljednjem kolu protiv Danske i ako za nju bude povoljnog raspleta u skupini F, u kojoj je posljednje kolo na rasporedu u srijedu.

Za Srbe, želja bi u tom slučaju bila da Portugal u posljednjem kolu u toj grupi svlada Gruzijce i da Turska bude bolja od Češke.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.