Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U HNS-u spremaju novu smjenu, moglo bi doći do promjena u stožeru Zlatka Dalića

Autor: K.I.

Današnja objava o smjeni izbornika U21 nogometne reprezentacije Hrvatske bila je očekivana i najavljivana. Dragan Skočić smijenjen je s te funkcije koju je obnašao od travnja 2023. godine. Vodio je dakle mlade Vatrene na Europskom prvenstvu prošle godine te u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP 2025. godine.

“Zahvaljujemo Draganu Skočiću na trudu koji je uložio kao izbornik mlade reprezentacije. Složili smo se da je u ovom trenutku najbolje dogovoriti završetak suradnje te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućim profesionalnim izazovima”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za službenu stranicu HNS-a.

O potencijalnoj smjeni Skočića razmišljalo se još dok je hrvatska A reprezentacija nastupana na Euru u Njemačkoj, a nakon šoka protiv Talijana, primljenog gola u posljednjoj minuti i povratka kući iz HNS-a su se odlučili i službeno povući taj potez.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Trojica kandidata

I odluka HNS-a apsolutno ima smisla, rezultati nisu bili na željenoj razini, mnogi su se čudili izboru igrača i samoj taktici u utakmicama, a sada kreće potraga za njegovim nasljednikom.

Odluka o nasljedniku još definitivno nije donesena, ali nagađa se o uglednim imenima kao što su Ivica Olić i Vedran Ćorluka. Spominje se i ime Lokomotivinog trenera Silvija Čabraje. Dakako da bi odabir nekog između Ćorluke ili Olića značio i promjene u stručnom stožeru Zlatka Dalića uoči novog ciklusa Lige nacija koji kreće na jesen. Ostaje za vidjeti rasplet cijele situacije.

Sportske novosti navode kako u HNS-u nisu osobito zadovoljni niti izbornikom U19 reprezentacije Sinišom Oreščaninom. Hoće li uskoro iz krovne kuće hrvatskog nogometa stići nova objava?

Modriću je u ponoć istekao ugovor s Realom, par sati kasnije zapečaćena mu je sudbina







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.