Screenshot: Instagram

Tvrdio je da je Dalmacija srpska, pokojna baka mu je rekla da se srami, a sad ljetuje na hrvatskom otoku

Autor: K.I.

Svojim izjavama o srpskoj Dalmaciji, Krajini i slično vratar kanadske nogometne reprezentacije Milan Borjan često je punio stupce hrvatskih medija. Sada se ovaj 36-godišnjak odmara upravo na hrvatskoj obali, konkretno u Komiži na otoku Visu.

Borjanova supruga Snežana je na svom Instagram profilu objavila nekoliko fotografija s ljetovanja. Na njima se vidi kako par uživa u ljepotama ovog otoka.

U jednom intervjuu danom srpskim medijima za B92 Borjan je inače negirao da je rođen u Hrvatskoj iako mu je mjesto rođenja Knin. “Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu?”, pitao ga je novinar, a ovako je on govorio: “Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina” objasnio je svojevremeno svoju neobičnu teoriju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snezana Borjan (@snezanafi)




Izjava nije sjela ni pokojnoj baki

A takve riječi nisu loše primljene samo kod hrvatskih navijača. One se nisu svidjele niti njegovoj baki koja je živjela u selu Kričke kod Drniša. Baka Štefica je preminula u svibnju ove godine u 85. godini života, a jednom je prilikom za Novu Tv rekla: “Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli, jebala ga Krajina!”.

Nitko se, rekla je, nije ljutio na nju, kako je kasnije objasnila za Slobodnu Dalmaciju: “Ma nije nitko, šta bi se ljutili. Oni znaju da sam ja svoja i da cijeli život govorim što mislim. Milan je to izjavio što je izjavio, a rođen je zapravo u Kninu 1987. godine, koji je tada bio u Jugoslaviji. Moj sin, a njegov otac Boško, i snaha Mirjana, djevojački Jadrić, uvijek su bili vrijedni i jako vodili računa da Milanu, bratu mu Nikoli i sestri Nikoliji ništa ne fali, i Milan je unatoč ratu imao lijepo djetinjstvo dok nisu otišli iz Knina. Najprije za Beograd, a onda nakon pet godina i u Kanadu. Ja u tu Kanadu nisam htjela ići s njima, vratila sam se u moje Kričke jer mi se ni u Beogradu nije baš nešto previše sviđalo.”

Danas je inače Borjan vratar slovačkog Slovana iz Bratislave. Crvena zvezda je prije nekoliko dana službeno objavila kako se rastala od dugogodišnjeg kapetana koji je za beogradski klub skupio 275 nastupa. U dresu kanadske reprezentacije Borjan je skupio 80 nastupa.




Nakon razočaranja na Euru s Hrvatskom Daliću ponudili silne milijune, evo koji je njegov izbor

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.