Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Tužan oproštaj od Njemačke: Razočarani Vatreni krenuli kući uz jaku policijsku pratnju

Autor: K.I.

Nakon sinoćnjeg raspleta utakmica u skupini C Europskog nogometnog prvenstva postalo je potpuno jasno da je hrvatska reprezentacija završila svoj nastup na kontinentalnoj smotri u Njemačkoj.

Nakon što je Slovenija odigrala 0-0 protiv Engleske nestali su i matematički izgledi da se hrvatska reprezentacija plasira u osminu finala. Da bi bili jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, hrvatskoj reprezentaciji su se trebala posložiti čak četiri rezultata. Danska je trebala pobijediti Srbiju, Engleska je morala dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više gola razlike. Potom bi danas Portugal i Turska u skupini F morali slaviti protiv Gruzije i Češke. Zapelo je već dakle na utakmicama Danske i Srbije, te Engleske i Slovenije.

Dakle, jutro nakon što su saznali da su i teoretski saznali da su ostali bez svake šanse za plasmanom u osminu finala hrvatski reprezentativci zaputili su se iz Njemačke prema domovini.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Tužan rastanak

Oko 7.45 sati autobus s igračima i stručnim stožerom krenuo je iz Resorta Mark Brandenburg u Neuruppinu prema zračnoj luci u Berlinu odakle će letjeti za Zagreb. Valja reći kako se i prije samog polaska autobusa hrvatska reprezentacija malo osula. Tako su se Josip Stanišić, Luka Sučić i Marin Pongračić pozdravili s izbornikom Zlatkom Dalićem i suigračima, te su se zaputili prema Münchenu.

Ispraćeni su hrvatski reprezentativci od strane kompletnog osoblja hotela i uz jaku policijsku pratnju, prenosi Slobodna Dalmacija, navodeći kako je jedan policajac dobio na poklon loptu s potpisima igrača. Dolazak hrvatskih reprezentativaca u Zagreb očekuje se oko 11.10h.

Podsjećamo, Hrvatska je Njemačku doputovala 9. lipnja letom iz Lisabona u Berlin, a potom autobusom krenula prema Neuruppinu gdje im je pred više tisuća hrvatskih navijača organiziran svečani doček. Sedamnaest dana nakon sjajnog početka i dočeka kraj je bio daleko tužniji.

Srpski mediji: ‘Hrvati i sa starcima tri koplja iznad nas, Hrvatska ima više medalja nego Srbija bodova’







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.