Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Tajni adut Vatrenih otvoren prije Eura: ‘Puno sam napredovao na toj poziciji, na sve sam spreman’

Autor: GIŠ

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoje pripreme na Rujevici u pozitivnom ozračju, a u četvrtak su pred novinare izašli Ivica Ivušić i Lovro Majer, koji su najavili prvu pripremnu utakmicu pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici, koja je na rasporedu u ponedjeljak 3. lipnja od 19 sati i komentirali sezonu u klubovima te predstojeći Euro.

Vatreni se polagano kompletiraju, došla su nova dvojica reprezentativaca Ante Budimir iz Osasune i Josip Stanišić iz osvajača dvostruke krune u Njemačkoj Bayera. Obojica igrača imala su obaveze u klubovima, a Ante je sezonu zaključio i golom u posljednje kolu Primere protiv Pamplone i sad ih očekuje ulazak u trenažni proces reprezentacije.

Ivan Perišić ulazi u puni pogon što se tiče treninga s ostatkom reprezentacije, dok još nema novih vijesti oko ozljede Nikole Vlašića, koji je na oporavku u Splitu, dok bi se nakon svadbe trebao vratiti i Josip Juranović.

Sve ovisi o nama




“Sezona je bila uspješna, uzeli smo taj trofej, koji su vlasnici priželjkivali. Što se mene tiče individualno, sjajno je nakon takve sezone doći u reprezentaciju i pripremati se za Euro”, otvorio je pressicu Ivica Ivušić, dok je Majer ipak u malo drugačijem raspoloženju:

“Na klupskoj razini nismo ispunili očekivanja, bili smo daleko od rezultata koje smo očekivali, ali na individualnoj razini mogu biti zadovoljan. Nogomet je momčadski sport, no statistički mogu biti zadovoljan. Puno sam napredovao ove sezone i to sam osjetio na zadnja dva, tri okupljanja s reprezentacijom”, rekao je Majer pa komentirao skupinu:

“Skupina je možda najteža, čeka nas i jako nezgodna Albanija, no kad vidim nas, svi smo u jako dobroj formi, oni bi se trebali nas bojati, sve ovisi o nama, ali neće biti lako. Ići ćemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.”




Sposobni smo za to

“Ići ćemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Španjolska i Italija su jake reprezentacije, Albanija je nagazna mina. Moramo biti koncentriratni u svakoj utakmici”, rekao je Ivušić, a Majer je odgovorio na pitanje o tome na kojoj poziciji misli da bi ga mogao koristiti Dalić:

“Puno sam ja napredovao na toj poziciji u reprezentaciji, no što god će trebati igrati, nije problem. Mislim da sve mogu odraditi na jako dobroj razini”, rekao je Lovro, dok je Ivušić komentirao kako nije prvi odabir izbornika: “Od velike važnosti je da smo homogeni. Mi golmani smo ekipa unutar ekipe. Zna se pozicija svakog golmana i koji je naš posao. Moramo biti spremni ako dođe prilika”, rekao je Ivušić, a na pitanje o rezultatima sa AP-a i Lige nacija Vatreni su odgovorili: .

“Tek ćemo biti svjesni za 20, 30 godina što smo napravili, visoko smo podigli ljestvicu, neće to biti lako držati, ali mislim da je ova reprezentacija sposobna za to”, rekao je Majer, dok je Ivušić dodao: “Bit ćemo svjesni tek za 10-ak godina što je reprezentacija napravila u ovom kratkom roku, imamo sve što nam treba da ponovimo takav uspjeh.” Majer je upitan misli li kako Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu: “I dalje stojim kod te izjave, no dolazi novo natjecanje, novo dokazivanje. Mislim da ćemo to pokazati još jednom.”

Najveći pehist hrvatskog nogometa: Kruna Mamićevih milijuna na prekretnici

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.