Foto: Josko Ponos / CROPIX

Šukerov partner strastveni je pokeraš, obojica su našla perpektivu u zajedničkom hobiju

Autor: Andrija Kačić Karlin

Gdje je nestao čovjek? Da, gdje je nestao Davor Šuker, zacijelo jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u povijesti, kasnije i predsjednik našeg nogometnog Saveza. U navođenju tih njegovih životnih aktivnosti primjetne su goleme razlike. Dok je kao nogometaš bio doslovce obožavan, jer je za vrijeme igranja za Vatrene bio jedan od najboljih napadača u svijetu koji se nakon Dinama proslavio u Sevilli, Realu i Arsenalu, kao predsjednik HNS-a bio je obasut kritikama i omalovažavanjima…

Inače prema medijima suzdržan, čak i introvertiran, uspio je i ono što nitko ne želi. Takvim ponašanjem kao da je htio odreći se svih simpatija koje je stekao, znao se ponašati kao vuk samotnjak. Dužnost predsjednika Saveza obavljao je mahom terenski, rijetko ga je bilo u uredima Saveza, pa je i među djelatnicima krovne nogometne kuće zbog njega zavladala nervoza. Prije tri godine umjesto njega prvi čovjek Saveza postao je Marijan Kustić, a Šuker je od tog trenutka doslovce “nestao”.

Znao bi se pojaviti katkad na nekoj gostujućoj utakmici reprezentacije i to je bilo sve. Informacije o njemu stižu na kapaljku. I tko zna jesu li uopće točne i provjerene. Kada je prestao biti predsjednik Saveza razriješen je i iz Izvršnog odbora Uefe. Opet se osamio i počeo očito lunjati svijetom…

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Boravio i u Urugvaju

Pa, gdje bi mogao biti taj čovjek? Jedno vrijeme boravio je u Urugvaju. Prema informcijama iz Montevidea Šuker se odlučio ulagati u nogometne terene i nogometne škole u toj zemlji. Što se događalo s tim posolvnim pothvatom još nitko ne zna.

Tek, sukladno navodima iz urugvajskih medija Šuker je kupio u mjesto Durazno ranč od pet tisuća hektara pogodan za stočarstvo i poljoprivredu. Iako Šuker planira i dalje ulagati u zemlju, navode Urugvajci, posebice u seoske poslove, on se planira raširiti i na urbani sektor te se povezati sa sportskim sektorom, napose nogometnim.

“Ulagao je u Urugvaj i nastavit će ulagati. Usredotočit će se na sport (osobito povezan s nogometašima), što je važan aspekt za zemlju. U urbanom dijelu također ćemo razvijati neke poslove. Šuker se oduševio Urugvajem, komentirao je posrednik ruralnog poslovanja Jose Mendes.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Otvorio restoran?

Direktorica Šukerovih projekata u Urugvaju Pilar Díaz Inmuebles rekla je da je sa Šukerom povezana još iz vremena kada je osam godina radila u jednoj švicarskoj tvrtki te da je završetak posla koji se dogodio s hrvatskim bivšim nogometašom tema o kojoj su razgovarali već neko vrijeme.




Međutim, vijest o ulaganju u Urugvaj stara je već skoro dvije godine. Prije nekoliko mjeseci saznali smo za svjež Šukerov poslovni poduhvat. Koji, pak, nema nikakvih dodirnih točaka s nogometom.

Naime, Šuker je u partnerstvu sa Sejom Kašićem otvorio – hrvatski restoran u Las Vegasu. Znano je da su ga ne tako davno posjetili predsjednik HNS-a Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić i prvi čovjek Rijeke Damir Mišković dok su bili na Super Bowlu.

Srpski mediji: ‘Brate, al’ su Hrvati jaki, igraju koliko im treba, a u kakvu zvijer se ovaj pretvara’




Objekt zamišljen kao sportski bar

Istina jest, vođenju restorana Šuker baš nije vičan, pa se dogovorio s partnerom koji ima dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu. Sejo Kašić njegov je čovjek od povjerenja. Kašić zna izjaviti: “Upoznali smo se prije dvadesetak godina u Zagrebu, u uredu mog sugrađanina Orsata Zovka. Ja sam se preselio u Las Vegas. Nakon toga dolazio je Šuker u Vegas gdje bi znao biti po mjesec, dva pa smo se nastavili družiti. On mi je kao brat. Kad smo čuli da Bugari prodaju restoran, dogovorili smo se da ga kupimo i otvorimo nešto naše”.

Objekt je zamišljen ponajprije kao sportski bar, ima 12 velikih ekrana na kojima se lrate svi aktualno sportski događaji u svijetu. Doslovce je jedini hrvatski restoran u Vegasu. Objavljeno je da je jelovnik dotjerao dubrovački kuhar Mate Stulić.

U gradu kocke gdje se zna da je Šukerov partner strastveni pokeraš koji sudjeluje i na turnirima, a za našeg bivšeg igrača isti veli da više voli rulet – obojica su našla ugostiteljsku perspektivu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.