Screenshot: Reddit

Ludilo u Madridu i vatromet golova: Gvardiol majstorski zabio Realu u utakmici punoj preokreta

Autor: Dnevno.hr/K.I.

REAL MADRID – MANCHESTER CITY 3:3 (Dias 12-ag, Rodrygo 14′, Valverde 79’/ Bernardo 2′, Foden 66′, Gvardiol 71′)

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Rudiger, Tchouameni, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos (od 71. Modrić) – Bellingham – Vinicius (od 86. Joselu), Rodrygo(od 71. Diaz)

Manchester City: Ortega Moreno – Stones, Dias, Akanji, Gvardiol – Silva, Rodri, Kovačić – Foden (od 87. Alvarez), Haaland, Grealish

——————————————————————————————-

ARSENAL – BAYERN 2:2 (Saka 12′, Trossard 76’/ Gnabry 18′, Kane 32′-11m)

————————————————————————————————–

Obje večeras odigrane četvrtfinalne utakmiuce Lige prvaka ponudile su spektakl. Real i Manchester City remizirali su u Madridu 3:3, dok su u Londonu Arsenal i Bayern također remizirali 2:2. Bile su to utakmice pune gollova, preokreta i sjajnih golova. U Madridu se posebno istaknuo hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je zabio golčinu za 3:2 vodstvo ‘Građana’. Golčinu Gvardiola pogledajte OVDJE.




Već sam početak utakmice u Madridu pokazao je kako će biti uzbudljiva. Bernardo je u 2. minuti zabio iz slobodnog udarca, da bi Real okrenuo dvama golovima u razmaku od svega tri minute. Dias je u svoju mrežu skrenuo udarac Camavinge, da bi potom zabio i Rodrygo. Mreže su potom mirovale do drugog dijela, a onda novi poreokret.

U 66. i 71. minuti sjajno su zabili Phil Foden i Joško Gvardiol. Ne zna se koji je od spomenutih golova bio ljepši, a Hrvat je zabio majstorskim udarcem uz samu stativu s ruba kaznenog prostora.

AP Photo/Jose Breton/Guliver Image

Preokreti i u Londonu

Konačnih 3:3 postavio je Federico Valverde u 79. minuti sjajnim udarcem iz voleja. Vratar Cityja Ortega bio je nemoćan. Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu za City, dok je Modrić ušao u 71. minuti kod Reala. Trener Reala Carlo Ancelotti je trener s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a u utorak je došao i do svoje 200. utakmice u LP.




Za Arsenal su zabili Buyako Saka (12) i Leandro Trossard (76′), a za Bayern Serge Gnabry (18′) i Harry Kane (32′-11m). Arsenal je rano poveo golom Sake, ali onda je uslijedio preokret.

Već šest minuta kasnije strijelac je bivši igrač Arsenala Gnabry nakon jedne pogreške obrane Arsenala, a potom je William Saliba skrivio jedanaesterac koji je realizirao Kane. Konačnih 2:2 postavio je Trossard nakon sjajne akcije i dodavanja Jesusa.

————————————————————————————–

PRIJENOS UŽIVO

90+4′ – Završila je utakmica u Madridu. Real i Manchester City remizirali su 3:3.

90+3′ – Završena je utakmica u Londonu između Arsenala i Bayerna (2:2).

90′ – U Madridu će se igrati četiri minute sudačke nadoknade.

89′ – Ubačaj Modrića s desne strane za Bellinghama, ali uspio se City obraniti. U nastavku akcije nakon kornera špucao je Carvajal, ali neprecizno.

79′ – GOL! Raketa Valverdea za 3:3 u Madridu. Vinicius je asistent. Majstorski potez Urugvajca pogledajte OVDJE.

76′ – GOL! Arsenal je u Londonu izjednačio na 2:2. Strijelac je Trossard na asistenciju Jesusa. Gol pogledajte OVDJE.

72′ – U igru je ušao Luka Modrić.

71′–  Kakva golčina Joška Gvardiola. Odapeo je desnicom i donio Cityju vodstvo 3:2! Majstorski potez hrvatskog reprezentativca! Golčinu Gvardiola pogledajte OVDJE. Dojam je da su realovci podcijenili Gvardiola, nisu ga dobro pokrili i ostavili su mu prostora za šut.

66′ – GOL! Sjajan gol Phila Fodena, Manchester Citynje izjednačio na 2:2 udarcem s vrha kaznenog prostora. Njegov gol možete pogledati OVDJE.

62′ – Dobra akcija Reala i brzi protok lopte. Na udarcu je ostao Valverde, ali tuče neprecizno i lopta ide visoko preko vratiju.

56′ – Nova jako dobra prilika Reala. Ovoga puta Rodrygo je proigrao Viniciusa koji puca, ali neprecizno na veliku žalost navijača Reala.

53′ – Velika pogreška obrane Manchester Cityja dovela je u priliku Real. Pucao je Bellingham ljevicom iskosa s lijeve strane, ali lopta odlazi pokraj gola.

49′ – Dobra akcija Manchester Cityja koja je završila udarcem Grealisha, ali lota odlazi preko gola.

46‘ – Krenula su druga poluvremena utakmica u Madridu i Londonu.

45+3′ – Završena su prva poluvremena u Madridu i Londonu. Real vodi 2:1 protiv Manchester Cityja, a Bayern istim rezultatom vodi protiv Arsenala u Londonu.

45′ – Igrat će se tri minute sudačke nadoknade u Madridu.

42′ – Peti šut Reala u okvir gola. Pokušao je sada Vinicius iz kontranapada, ali lopta je išla ravno u Ortegu.

39′ – Pokušaj Phila Fodena s desne strane kaznenog prostora. Nije Englez bio precizan i lopta odlazi daleko od vratiju.

32′ – GOL u Londonu, Bayern je preokrenuo protiv Arsenala i poveo. Zabio je Harry Kane iz jedanaesterca. Taj trenutak možete pogledati OVDJE.

31′ – Prilika Reala preko Rodryga, ali pucao je Brazilac ravno u Ortegu.

25′ – Manchester City u Madridu dominira u posjedu lopte, ali Real je taj koji vodi.

18′ – Nastavljaju padati golovi, sada je u Londonu Bayern izjednačio preko Gnabryja. Iskoristili su gosti jednu pogrešku domaće obrane, Goretzka je uposlio Gnabryja, a ovaj je zabio. Njegov gol pogledajte OVDJE.

14′ – GOL! Real vodi 2:1, zabio je Rodrygo. Njegov pogodak možete pogledati OVDJE.

12′ – GOL! Real se ekspresno vratio i izjednačio na 1:1, uz dosta sreće. Camavinga je odapeo, lopta je promijenila smjer, pogodila Diasa i prevarila Ortegu. Autogol Diasa možete pogledati OVDJE. U isto vrijeme kao u Madridu pao je gol u Londonu, Bukayo Saka je zabio za vodstvo Arsenala protiv Bayerna s 1:0. Gol Sake možete pogledati OVDJE.

7′ – Opasna situacija u kaznenom prostoru Reala, pucao je Haaland, ali je Lunin dobro obranio. U nastavku akcije pokušao je Grealish, ali je blokiran.

2′ – GOL! City vodi 1:0, zabio je Bernardo Silva i zabio iz slobodnog udarca. Iskoristio je Bernardo tek jednog igrača u živom zidu Reala, odapeo i iznenadio Lunina. Spomenuti gol možete pogledati OVDJE.

1′ – Počele su utakmice u Madridu i Londonu. Prvi žuti karton na utakmici već u 40. sekundi. Tchouameni je zakasnio i oborio Grealisha.

19.45 – Poznat je sastav Reala za večerašnju utakmicu. U nju će krenuti bez Luke Modrića u prvih 11. Kapetan Vatrenih čekat će priliku s klupe za pričuve. S druge strane Kovačić i Gvardiol započinju utakmicu.

 

 

———————————————

Luka Modrić zapalio društvene mreže, pogledajte hit potez kapetana hrvatske reprezentacije

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.