Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sudac koji je ‘izbacio’ Hrvatsku s Eura povukao neočekivani potez, očajnik ‘pukao’ pod pritiskom

Autor: P.V.

Kao što je poznato, Vatreni su već na odmoru, krstare Jadranom ili sličnim destinacijama. Hrvatska nogometna reprezentacija nije imala sreće na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Imala je podosta nesreće, a konačnu presudu aspiracijama Vatrenih donio je izjednačujući gol Mattije Zaccagnija u 98. minuti susreta s Italijom (1:1). Uz poraz od Španjolske (3:0) i remi protiv Albanije (2:2), Hrvatska je kao treća ispala iz natjecanja po završetku grupne faze.

Da podsjetimo, velike zamjerke upućene su i Dannyju Makkelieju koji je na kraju regularnih 90 minuta utakmice trećega kola grupne faze dosudio čak osam minuta nadoknade.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nije bilo sreće

Tako velika nadoknada naljutila je hrvatske navijače i igrače na terenu. Žustro je reagirao kapetan Luka Modrić čiji je gol u 55. minuti doveo vatrene u vodstvo i na prag prolaska skupine.

Dakako, zamjerki je bio i nakon što je VAR snimke očitog igranja rukom od strane Davidea Frattesija morao osobno gledati. Brojni su razočarani navijači otišli potražiti suca na društvenim mrežama.

Tamo su ga zasuli poruka nakon čega je sudac profil stavio profil na “privatni” način rada i onemogućio dolazne poruke. Naposljetku je pak odlučio potpuno izbrisati profil na Instagramu.

Inače, po završetku grupne faze odlučeno je da Nizozemac više neće suditi na Euru. Šef Uefinih sudaca, Talijan Roberto Rosetti, rekao je kako je to ‘savršena VAR intervencija. ali više vole da suci samostalno vide određene situacije na terenu kada imaju odličnu poziciju’ prenosi Corriere dello Sport i tvrdi da je to razlog Makkeliejevog kraja na Euru, a ne sudačka nadoknada od osam minuta kako se prije govorilo.




Ovog suca Hrvati neće tako lako zaboraviti, makar on pogasio mreže…




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.