Screenshot: X

Stručnjaci u čudu nakon Hrgovićeve borbe: ‘Pa Hrvat je nespreman, je li preskočio teretanu’

Autor: K.I.

Nakon 17 uzastopnih pobjeda hrvatski boksač Filip Hrgović pretrpio je prvi poraz u profesionalnoj karijeri. U Rijadu na spektaklu pod imenom ‘Queensberry vs Matchroom: 5v5’ Hrgovića je pobijedio Britanac Daniel Dubois tehničkim nokautom u osmoj rundi.

Tijekom samog meča svoje komentare na borbu koju je prenosio DAZN davali su uglednici kao što su Todd Grisham, Mike Costello, Darren Barker i Barry Jones. Oni su, kao valjda i svi gledatelji, bili oduševljeni eksplozivnim startom borbe kada su dvojica boksača brutalno razmjenjivala udarce.

“Hrvat misli ozbiljno, pa on nije promašio niti jedan udarac. Sve što odapne i pogodi! U prvoj rundi ga je pogodio valjda šest puta”, komentirali su stručnjaci.




Stručnjaci iznenađeni

I uistinu, nakon takvog starta mnogi su se komentatori čudili intenzitetu same borbe od prve sekunde. Kao i brojni navijači na društvenim mrežama, sumnjali su da borba može otići skroz do 12. runde. Bilo je samo pitanje tko će prvi ostati bez snage. Nažalost, bio je to Hrgović. “Jel netko rekao dečkima da je ovo na 12 rundi?”, čudili su se komentatori.

A nakon uvodnih par rundi primijetili su i da Dubois sjajno prima silne udarce, dok se Hrgović počeo umarati i zadobio je posjekotinu iznad jednog oka koja je krvarila i stvarala mu probleme. Iako se u početku mislilo da je razlog posjekotini sudar glavama, istina je bila da je ona nastala od udaraca.

“Pogledajte Hrgovićev govor tijela, ovo ne izgleda dobro… Pa on nema kondicije, nije spreman… Je li on preskočio teretanu?…On je lijen. Hrgović je ušao u meč kao Ivan Drago protiv Rockyja…a kada su ga pitali je li mu ovo najteži meč karijere, rekao je da nije”, bili su neki od komentara stručnih analitičara.




Prekid nakon konzultacija

Nakon šest rundi borbe Hrgović je sasvim sigurno bio u maloj prednosti, ali Dubois je u sedmoj eksplodirao. Ubrzao je tempo, udarao Hrgovića sa svih strana zbog čega mu se otvorila i posjekotina iznad drugog oka, a dojam je da nije bilo zvona da bi Hrvat završio na podu. Kako je dominacija Britanca nastavila i u osmoj rundi sudac je nakon konzultacija s liječnikom označio kraj meča i pobjedu Duboisa.

Pogledajte kako je Hrgović dobio teške batine, evo gdje je bio ključ poraza

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.