Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Srpski savez zaprijetio: ‘Ako Uefa drastično ne kazni Hrvate i Albance, odustajemo od Eura’

Autor: P.V.

Nogometno-politički Euro dobiva svoju novu dimenziju! Neće se samo razgovarati o rezultatima, podbačajima, propuštenim zicerima, sve se više sluša što se pjeva po tribinama, a kad je to slučaj, čini se će Uefa imati dosta posla.

Naime, podsjećamo Hrvatska i Albanija odigrale su 2:2 u jednoj od uzbudljivijih utakmica prvenstva. Hrvatska je sad na samo jednom bodu nakon dvije utakmice. Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57 tisuća gledatelja, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene.
Kao što smo vidjeli. navijači ove dvije reprezentacije družili su se i dan prije na ulicama Hamburga u prijateljskom ozračju, zajedno pili i pjevali.

No na stadionu nije prošlo bez incidenata. Albanski navijači tijekom utakmice su skandirali “Ubij Srbina!”, a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na travnjak. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo vidjeti i u prijenosu, a u spomenutom skandiranju dio njih se pridružio Albancima.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Skandiranje razbjesnilo Srbiju

To skandiranje razbjesnilo je Srbe, pa se povodom toga oglasio generalni tajnik nogometnog Saveza Srbije, Jovan Šurbatović koji je to osudio i poručio da će tražiti kaznu od UEFA-e.

“FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja”, rekao je Šurbatović za RTS, ali nije precizirao kakvu kaznu očekuje:

“Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.”

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘Nije zabilježeno’

Inače, UEFA je s ukupno 14,500 eura kaznila i Srbiju zbog incidenta navijača tijekom susreta s Engleskom. “Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda”, govori Šurbatović, koji se još jednom vraća na slučaj iz Hamburga:




“Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.”

Hrvatska je već kažnjena s gotovo 80.000 eura, a nakon ove pjesme, koju su pokrenuli Albanci, pitanje je gdje će završiti Uefin “brojčanik”. U svakom slučaju, saznat ćemo uskoro…




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.