Foto: X/Ronit Borpujari

Srpski mediji udaraju, spominju legendarnog branitelja: ‘Hrvati napravili novi skandal na Euru’

Autor: M.D.

Hrvatska i Italija igrali su utakmicu trećeg kola Europskog prvenstva u nogometu. I jednima i drugima pobjeda je davala velike šanse za prolazak u drugi krug, ali naši susjedi nisu skakali zbog golova već zbog jednog “skandala”, kako su to nazvali…

Pritom su ponovno sablaznili srpsku javnost. Naime, uoči početka utakmice pojavila se koreografija s riječima: “Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja”. Kako piše B92, riječ je o novom sramotnom ispadu hrvatskih navijača.

Oni pišu kako su to riječi zapovjednika četvrte gardijske brigade, Andrije Matijaša Pauka, koje je zapisao u svom dnevniku i prenio suborcima uoči jedne od bitaka za Knin koja se odvila 1993. godine. Nije poznato hoće li Nogometni savez Srbije tražiti kaznu za Hrvatsku, kako su to tražili u ranijem ogledu s Albanijom.




Stalno tužakanja

U svakom slučaju, susjedi su više pratili što se događa na tribinama i opet su “sve to uredno zbrajali”, ne sumnjamo da će i ovoga puta zaprijetiti Uefi. Možda ne sa “odlaskom” s Eura, kao zadnji put, Danska bi to mogla ionako riješiti.

Srbija inače sutra u 21 sati igra svoju utakmicu odluke. Ne sumnjamo da će i njihovi navijači zablistati, pa će po običaju Kosovski savez slati pritužbe Uefi, možda bi bilo bolje da počnu gledati svoja posla…




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.