AP Photo/Pedro Rocha/Guliver Image

Srpski mediji: ‘Brate, al’ su Hrvati jaki, igraju koliko im treba, a u kakvu zvijer se ovaj pretvara’

Autor: K.I.

Teško je hrvatska nogometna reprezentacija mogla zamisliti bolju uvertiru u Euro od pobjede (2:1) protiv bivšeg europskog prvaka Portugala. Bila je to za izabranike Zlatka Dalića ‘generalka’ uoči kontinentalne smotre i pobjeda nije prošla nezapaženo u srpskim medijima.

U susjedstvu su većinom impresionirani načinom na koji je Hrvatska svaladala Portugal, iako neki nisu propustili spomenuti da Portugal nije bio na svom vrhuncu. Posebno su u hrvatskim redovima izdvojili jednog igrača – Joška Gvardiola.

“Brate, al su jaki. Točno imaš osjećaj da igraju koliko im treba. Portugal izjednači, a oni malo zapnu i opet povedu. Da ne spominjem da je uživancija gledati njihove bravure i majstorije. Imaju uvijek tri do četiri vrhunska igrača na terenu”, stoji u jednom od zanimljivih komentara.




Posebni komplimenti Gvardiolu

“Gvardiole, što napravi Fernandesu, poslao si ga na Old Trafford. Ha, ha, kakva igračina…Majko mila, ovaj Gvardiol, u kakvu se zvijer od igrača pretvorio. Ja takav profil igrača iskreno nikad nisam vidio. Moćan u obrani i napadu”, stoji u komentarima na B92 posvećenima hrvatskom stoperu iz redova Manchester Cityja.

Neki su pak srpski ljubitelji nogometa posebno uz hrvatsku reprezentaciju ističu kult reprezentacije.”Imaju kult reprezentacije, zna se hijerarhija ko kosi ko vodu nosi. Mladi kada dođu svi do jednog kažu da je najveća čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. Tako se uče, prenose jedni na druge važnost igranja za nacionalni tim…Upravo to jedinstvo i pozivanje da su obitelj i sloga je ključno za velike rezultate. Kada vide Modrića u 39. godini da najviše trči, onda Sučić, Baturina ili Majer ne mogu zabušavati…kult i takav odnos prema kockastom dresu je ono što drugi nemaju.”

“Puno je Portugal kvalitetniji. Nisu oni ovdje igrali na način na koji znaju, pa za to i služe pripremni mečevi, dok su se Hrvati nabrijali…Samo neka umišljaju da su nešto dok ne nalete na Piksijevu kaznenu ekspediciju! Piksi je genije koji mudro skriva naše vrline a to će prvo osjetiti Engleska pa ako Bog da i Hrvatska”, stoji u komentarima navijača koji su skeptički nastrojeni prema snazi hrvatske reprezentacije.




Screenshot/B92

Sve osim stadiona

U nastavku prenosimo još neke zanimljive komentare: “Ono što priznajem susjedima je da u nogometu imaju pobjedu nad svim državama na svijet, a takvih je jako malo…Od velikih pobijedili su sve reprezentacije, a mi Portugal i Njemačku prije 15 godina…nema puno priče, nogomet je u Hrvatskoj na najvišoj razini, sve imaju osim kvalitetnog stadiona.”

Evo što je Ronaldo točno rekao Modriću, procurili su detalji razgovora

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.