Foto: GuliverImage/AP Photo/Martin Meissner

Srbija uzdrmana, kapetan bijesno istupio: ‘Nije dobro ako je to rekao’

Autor: I.K.

Početak puta na Euru u Njemačkoj je u skupini čiji je glavni favorit Engleska donio težak posao za Engleze, s dolaskom do 1:0 protiv Srbije koja je prijetila izjednačenjem i uzimanjem boda. Poslije utakmice u kojoj su Srbi minimalno izgubili, veliki odjek izazvao je Dušan Tadić, kapetan reprezentacije Srbije, ali ne zbog poteza na terenu.

Tadić je počeo utakmicu na klupi. Izbornik Dragan Stojković uveo ga je u drugom poluvremenu, u posljednjih pola sata, a to se kapetanu Srbije nije svidjelo. Svoj početak susreta na klupi komentirao je u ljutitoj reakciji pred kamerama RTS-a nakon utakmice, s porukom koja je išla u smjeru ponajprije izbornika Stojkovića.

“Teško sam podnio odluku da ne igram od početka. Smatram da sam najbolji igrač ove momčadi, lider, bez lažne skromnosti. No, ako je izbornik odlučio da igram 30 minuta, ja to poštujem”, poručio je kapetan reprezentacije Srbije pred kamerama RTS-a nakon utakmice.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

‘Mogao sam napraviti puno više’

“Mogao sam napraviti puno više da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću igrati. Ja bih naravno volio igrati 90 minuta, ali poštujem odluku. Naravno da želiš biti dio kolektiva i napraviti sve za kolektiv”, dodao je Tadić o odluci izbornika.

Razgovarajući s novinarima, Dragan Stojković je u svojoj reakciji kazao da Tadićev istup ne smatra korisnim. “U, to nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga, htio sam ga sa svježim nogama u drugih 45 minuta. Radi se o taktici, ništa drugo”, poručio je izbornik reprezentacije Srbije.

Dodao je da u reprezentaciji Srbije oko ovog neće biti podizanja tenzija. “Neće biti bure oko kapetana. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za polemiziranje”, bila je Stojkovićeva reakcija.

Vučićev sin pokušao uletjeti u tuču na Euru i naljutio Srbe: ‘Brani dijete srpstvo o našem trošku’




Zadovoljan igrom Srbije

Srpski izbornik je nakon utakmice dao komentar i na izvedbu na terenu. “Mislim da je bila utakmica jako kvalitetna s obje strane. Momčad Engleske je iznimno jaka, ali Srbija je pokazala nogomet kakvom težimo”, kazao je Stojković o 90 minuta u kojima je njegova momčad namučila favorita.

“Mislim da smo pokazali ono što smo željeli, da izmjenama dovedemo situaciju u normalu, da Englezi budu momčad koja će se braniti. Ponosan sam na igrače, pretrčali su puno kilometara, ali u nogometu je to tako, idemo dalje”, dodao je srpski izbornik komentirajući minimalni poraz svoje momčadi u Gelsenkirchenu.




Za Srbiju, idući izazov bit će susret sa Slovenijom u četvrtak u 15 sati u Muenchenu. Srbi će u istom gradu igrati i u trećem kolu u svojoj skupini, 25. lipnja protiv Danske, koja je u prvom kolu odigrala 1:1 protiv Slovenaca.

 

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.