Foto: Nachrichtenagentur / Guliver Image

Šok u Srbiji: Pokrenuli postupak protiv reprezentacije, prijete ‘sankcije’

Autor: K.I.

U nedjelju navečer engleska nogometna reprezentacija pobijedila je Srbiju 1:0 u utakmici skupine C Europskog prvenstva u Njemačkoj. Nije Engleska u tom dvoboju nimalo briljirala, a slavili su golom Judea Bellinghama.

Susret je odigran u Gelsenkirchenu, a nakon njega je disciplinska komisija UEFA-e pokrenula postupak protiv Srbije. Nogometnom savezu Srbije tako prijete potencijalne kazne zbog ubacivanja predmeta na teren od strane srpskih navijača, te prenošenja provokativnih poruka neprimjerenima za sportske događaje.

U priopćenju UEFA-e navodi se da je postupak pokrenut u skladu sa članom 55 disciplinskog pravilnika: “Etički i disciplinski inspektor UEFA će sprovesti istragu u vezi s navodnim diskriminacijskim ponašanjem.” Odluka bi trebala biti donesena u što kraćem vremenskom roku.

Detalj pod povećalom

Dakako, ovakva je vijest glasno odjeknula u srpskim medijima. “Šok iz Njemačke! Uefa pokreula postupak protiv Srbije”, piše Informer, dok Kurir također piše o šokantnoj vijesti iz Njemačke. “UEFA pokrenula postupak protiv Srbije: Stiglo hitno priopćenje, evo za što terete Nogometni savez Srbije”, tekst je koji je osvanuo na Mondu koji piše i o jednom detalju iz utakmice protiv Engleske.




U glavnom planu je Kieran Trippier koji je ‘uhvaćen’ kako na utakmici protiv Srbije radi nešto što nalikuje ubrizgavanju injekcije u nogu. Ovakav su potez okarakterizirali ‘sumnjivim’, a možete ga pogledati OVDJE.

Na društvenim mrežama u većini komentara se navodi kako nema ničega sumnjivoga kod ove situacije i kako Trippier nije primio ništa nedozvoljenog, već mu je netko iz engleskog tabora u trenucima istezanja uz reklamni pano donio neko energetsko piće ili čokoladicu. Kako bilo, Srbiji prijeti potencijalna kazna, a prilika za osvajanje prvih bodova na Euru ukazuje im se u četvrtak poslijepodne kada je na rasporedu utakmica protiv Slovenije u sklopu 2. kola.

Popularnog Vatrenog proglasili Srbinom: ‘Pušio, pio, a probleme ispuhivao u dimu cigarete’




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.