Guliver image

Srbi imaju novu fantaziju: Na klupi žele legendu koju pamte i Vatreni

Autor: Ivan Lukač

Srbija je doživjela još jedno razočaranje na velikim natjecanjima. Prolazak grupe za njih je i dalje samo san, a s ovog prvenstva baš kao i Hrvatska odlaze s 2 boda. Puno se priča o smjeni Piksija Stojkovića koji ni u jednom trenutku ovaj rezultat nije nazvao lošim. Već danima glavni interes javnosti je tko bi ga mogao naslijediti.

Glavni favorit navodno je Joachim Low, što bi mora se priznati, mogao da bude jako dobar izbor za Srbiju. No, Kurir navodi da je jedan od kandidata i Nijemac kojeg zovu “diktator” i koji je poznat po čeličnoj disciplini.

Rječ je o 70-godišnjem Felixu Magathu, koji se dokazao kao trener vodeći Herthu, Wolfsburg, Schalke, Bayern, Stuttgart, Eintracht, Werder, Nurnberg i HSV. U svojoj karijeri vodio je i vatrene, a najviše se tu izdvaja Mario Mandžukić.

AP Photo/Hermann J. Knippertz/Guliver Image

Mnogima nerealno

S Mandžom nije imao blistav odnos iako ga je ponekad hvalio više ga je volio kuditi, a dok je bio u Wolfsburgu rekao je Mandži da potraži novi klub pa  je “Super Mario” završio u redovima Bayerna poslije Europskog prvenstva 2012.

Tri puta je proglašen njemačkim trenerom godine, a Bnudesligu je osvajao tri puta, ali najviše se pamti naslov iz 2009. koji je osvojio s Wolfsburgom koji je tada bio predvođen Džekom i Graffiteom.

Magath nije nikada vodio ijednu reprezentaciju, a van Njemačke radio je samo dva puta i to kratko. Pola godine je bio u Fulhamu, a u Kini bio godinu dana. Zadnji angažman imao je prije dvije godine u Herthi.

Babić ponovno provocira: ‘Ma uništit ću mu karijeru’







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.