Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Sprema se smjena hrvatskog izbornika: Naslijedit će ga ikona Vatrenih ili hit trener HNL-a

Autor: K.I.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) spremaju smjenu izbornika U21 reprezentacije Hrvatske Dragana Skočića. Dragan Skočić je bivši, smjena je navodno samo pitanje trenutka, a za glavne favorite za njegovog nasljednika slove dvije osobe, piše Germanijak.hr.

Riječ je o Ivici Oliću, osmom najboljem strijelcu u povijesti hrvatske reprezentacije ili Silviju Čabraji, treneru Lokomotive koji posljednjih godina radi sjajan posao na klupi kluba s Kajzerice.

Skočića će, čini se, koštati serija slabih rezultata. Počeo je mandat na klupi nastupom Euru koji je za Hrvatsku završio u grupnoj fazi s jednim osvojenim bodom i bez postignutog pogotka. Pritom su upisani porazi od Španjolske (0-1) i Ukrajine (0-2) te remi s Rumunjskom (0-0).

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Objava sljedećeg tjedna?

Uslijedila je pobjeda na Farskim Otocima 4-2 i remi protiv Grčke 2-2, dvije pobjede nad Bjelorusijom 2-0 i 1-0, te pobjeda nad Andorom 3-0 i činilo se da je Hrvatska napokon uhvatila pravi zamah. No, visok poraz protiv Portugala 5-1 i porazi u prijateljskim utakmicama protiv Irske (2-3) i Švedske (2-5) oglasili su alarm.

U HNS-u je odluka već donesena još u Njemačkoj, ali tada se nije htjela kvariti atmosfera tijekom nastupa A reprezentacije na kontinentalnoj smotri. Skočićeva smjena se tako službeno očekuje sljedećeg tjedna.

Podsjećamo, što se A reprezentacije tiče nastavit će ju voditi Zlatko Dalić koji je obavio razgovore s predsjednikom Marijanom Kustićem. Ugovorno je Dalić vezan do 2026. godine, a svoj ostanak potvrdio je i u nedavnom gostovanju na HRT-u.

Joško Jeličić odustao od komentiranja Eura na HRT-u, objasnio je i razlog







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.