Guliver image

Spas za Srbe u zadnjim sekundama: Pogledajte kako su se izvukli protiv Slovenije

Autor: I.K./ I.L.

Nogometaši Slovenije i Srbije podijelili  su bodove u drugom kolu Europskog prvenstva u Njemačkoj. Susret na Allianz areni završio je 1:1, a Srbija se spasila u zadnjoj sekundi.

U prvom poluvremnu nije bilo golova, ali obje momčadi imale su svojih prilika. Nakon što je Elšnik probio srpsku obranu i pogodio stativu, lopta se odbila do Šeška, ali najskuplji igrač slovenske ekipe loptu je poslao na tribine.

U 41. minuti, Živković je ubacio loptu u peterac Slovenije gdje se našao Mitrović. On se uspio odhrvati slovenskim braničima i onda u padu pucati, no Oblak je obranio i sačuvao mrežu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UEFA EURO 2024 (@euro2024)




Jović spasio Srbiju

Odmah na početku drugog djela Mitović je išao 1na1 protiv Oblaka, ali još jednom je slovenski golman izašao kao pobjednik i bacio u očaj sve navijače Srbije. Novi šok za Sloveniju dogodio se u 69. minuti.

Tada je Karničnik ukrao loptu, povukao je loptu dobrih 30 metara dao je na bek, a potom je Elešnik sjajno ubacio u pet metara i tamo se ponovno našao Karničnik i donio prednost momčadi Matijaža Keka.




Do kraja utakmice imao je Mitrović još jednu priliku, ali bilo je to sve od Srbije. Do kraja utakmice Srbija je igrala na ubacivanja, ali sve su Slovenci odlično branili i čistili. Sve osim ubačaja u 95. minuti. Golove pogledajte OVDJE. 

Guliver image (AP Photo/Ariel Schalit)

Tada je došao zadnji korner na utakmici i doslovno zadnja sekunda. Jović je skočio više od ostalih i na kraju zabio i donio veliki bod Srbiji koji ih ostavlja u igri. Slovenija je sada na dva, Srbija na jednom bodu. Slovence u zadnjem kolu čeka Engleska, a Srbe Danska.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije odbio rekordnu ponudu i silne milijune

Slovenija – Srbija 1:1

Prvih 11 Slovenije: Oblak – Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža – Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško

Prvih 11 Srbije: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Ilić, Mladenović – Tadić – Vlahović, Mitrović

90- Kraj susreta.

95- GOOOOOOOOLLLLL! U zadnjoj sekundi Jović skače nakon kornera i donosi bod Srbiji. Kakva drama, ali kako važan bod.

85- Sve u napad daje Srbija, ali ništa ne prolazi.

80- Potpuno nesigurna Srbija pred golom Slovenije dok trenutno vodeći lete terenom i dominiraju na tribinama.

76- Milnković- Savić najviši u skoku, ali pored gola odlazi lopta.

72- Još jednom promašuje Mitrović. Na gredi završava njegov udarac.

69- GOOOOOOOLLLLL! Vodi Slovenija. Izgubila je Srbija loptu i brzo, u dva pasa do gola. Karničnik je uzeo loptu, povukao dao je na stranu prema Elšniku koji ubacuje u pet metara i tamo je ponovno Karničnik koji iz blizine za 1:0. Kakav potez Karničnika, za udžbenike.

67- Traže Slovenci penal nad Stojanovićem, ali rumunjski sudac je samo odmahnuo.

63- Vlahović i Lukić su vani kod Srbije. U igri su Jović i Milenković- Savić. Kod Slovenije Stanković za Mlakara.

58- Odličan udarac Šeška, ali Rajković brani najbolju priliku Slovenije u nastavku.

58- Puno bolja Srbija u nastavku.

53- Slovenije preuzela posjed, a sada Srbi dominiraju tribinama što i ne čudi s obzirom na bolji ulazak u utakmicu.

48- Sjajna akcija Srbije, ali Mitrović ne uspijeva savladati Oblaka. Još jedna velika obrana slovenskog golmana.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj prvog djela.

41- Najbolja prilika za Srbiju. Mitrović se odhravao dvojci stopera Slovenije i onda u padu puca, ali Oblak brani i čuva nulu.

37- Elšnik se ušetao u kazneni prostor Srbije, pogodio stativu, a odbijenu loptu Šeško šalje iznad gola. Kakav promašaj najskupljeg Slovenca.

36- Nešto mirniji period utakmice u kojem je Srbija preuzela posjed.

31- Jako nezgodna lopta iz kornera. Pala je u pet metara, a tamo Mitrović nije uspio glavom zabiti. Kakva prilika.

27- Evo i Srbije prvi put. Vlahović glavom, no preslabo je to, Oblak je siguran.

23- Dobar izlazak Šeška, no Pavlović loptu čisti u korner.

18- Razigrana Slovenija, Srbija potpuno nemoćna zasada.

13- Dominacija Slovenije u uvodu. Još ništa od Srbije nismo vidjeli.

8- Lijepa akcija Slovenije, Mlakar je pucao i sada puno teži posao za Rajkovića, ali i ovaj puta je uspješan srpski golman.

4- Gnezda- Čerin lijepo uzeo loptu i pucao s nekih 18 metara, Rajković je mirno ukrotio prvi udarac Slovenije.

1- Počela je utakmica, nadajmo se spektaklu.


Nastavlja se drugo kolo po skupinama na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a u skupini C, početak drugog kola donosi susret Slovenije i Srbije u Muenchenu. I jedni i drugi bi s tri boda napravili važan korak prema drugom krugu, a za Slovence, situacija je barem donekle manje stresna s obzirom na to da u susret ulaze s jednim bodom, osvojenim u prvom kolu protiv Danske.

Srbi su, pak, u prvom kolu s 1:0 izgubili od Engleske i sada im treba pobjeda u borbi za drugo mjesto u grupi ili u utrci za status jedne od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz šest skupina. U toj borbi, srpski izbornik Dragan Stojković je u svojih prvih 11 stavio i Dušana Tadića, kapetana Srbije, koji je u prvom kolu protiv Engleza počeo na klupi, a Stojković ga je poslao u igru u posljednjih pola sata.

Guliver image (AP/ Photo/Andreea Alexandru)

Tadić reagirao u prvoj izjavi

Nakon utakmice, Tadić je na to reagirao u svojoj prvoj izjavi u programu RTS-a. “Teško sam podnio odluku da ne igram od početka. Smatram da sam najbolji igrač ove momčadi, lider, bez lažne skromnosti. No, ako je izbornik odlučio da igram 30 minuta, ja to poštujem”, rekao je, no nije se zaustavio samo na tome.

“Mogao sam napraviti puno više da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću igrati. Ja bih naravno volio igrati 90 minuta, ali poštujem odluku. Naravno da želiš biti dio kolektiva i napraviti sve za kolektiv”, poručio je Tadić izborniku Draganu Stojkoviću, a legendarni Piksi je na to imao svoju reakciju.

“U, to nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga, htio sam ga sa svježim nogama u drugih 45 minuta. Radi se o taktici, ništa drugo”, bile su riječi izbornika Srbije, koji je protiv Slovenaca ipak odlučio staviti srpskog kapetana u početni sastav.

Srbi se ne smiruju: Pogledajte pismo s kojim traže žestoku kaznu za Hrvate

Kek želi ‘zapapriti’ Srbiji

Na drugoj strani, treba vidjeti kakav je recept za Srbiju pripremio Matjaž Kek, slovenski izbornik koji je godinama pokazivao da je pravi majstor u Hrvatskoj, vodeći Rijeku u razdoblju od 2013. do 2018. godine. U to vrijeme, s Riječanima je bio prvak u sezoni 2016./17., a pamti i dva osvojena Kupa Hrvatske i trofej u Superkupu Hrvatske osvojen 2014. godine.

Nakon odlaska s klupe Rijeke, Kek je od 2018. u svojem drugom mandatu na klupi reprezentacije Slovenije, a sada se na Euru nada velikom rezultatu, prolasku u osminu finala, čemu se Slovenci mogu približiti u susretu sa Srbima u Muenchenu.

Autor:I.K./ I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.