Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Španjolski vratar nakon pobjede nad Hrvatskom: ‘Bio sam siguran gdje će Petković pucati’

Autor: Ivan Lukač

Dva dana poslije pobjede nad Hrvatskom medijima u Španjolskoj obratio se vratar “furije”, Unai Simon. Imao je nekoliko dobrih reakcija protiv Hrvatske, a dakako najviše se priča o obranjenom penalu Bruni Petkoviću.

“Za penale sam se pripremao kao i uvijek. Gledam protivnike, pokušavam shvatiti gdje će pucati, pa prije svake utakmice nastojim imati mišljenje o protivničkim izvođačima penala. Neki dan je ispala situacija da jedanaesterac puca Petković. Bio sam siguran da će pucati u moju desnu stranu” rekao je vratar Athletic Bilaba.

Potom je vrlo jasno rekao: “Cilj mi je obraniti udarac kada pucaju u stranu koju odaberem, nema tu puno misterija.” 27-godišnji vratar branio je protiv Hrvatske i prije tri godine na EP kada je bio krivac za autugol, ali i prošle godine kada je Španjolska pobijedila Hrvatsku na penale u Ligi nacija.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Región Athleticzale (@regionathleticzale)




Sada Italija

“To je bilo dodavanje slično ostalih 20 koje sam napravio tijekom utakmice. Majer mi je ukrao loptu, ali nije potrebno tome davati na važnosti. Istina je da je potrebno smanjiti rizik, biti praktičan, ali također je potrebno vidjeti kakva smo ekipa. Volimo imati loptu u nogama, izlaziti s njom iz obrane prema naprijed, a nogomet se sastoji od takvih poteza”, dodao je.

Za kraj je rekao: “Osim rezultata, odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme. Dobro smo reagirali kada su nam izlazili u presing, uspješno smo pronalazili slobodnog igrača. Kada su oni stajali u svom polju u niskom bloku pronalazili smo put iza njihovih leđa. To pokazuju drugi i treći pogodak.”




Španjolska u slijedećem kolu igra protiv Italije koja je u prvom kolu s 2:1 pobijedila Albaniju. Mogao bi to tako biti i potencijalno direktan obračun za prvo mjesto. Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21 sat na Veltins Areni.

Slovenski komentator postao hit, poslušajte kako je proslavio gol protiv Danske

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.