Mark Cosgrove/News Images/Guliver Image

Šok za Gvardiola i Kovačića: Pep najavio odlazak, a zna se i mogući nasljednik

Autor: GIŠ

Ono što se dugo kuhalo sad je postalo i stvarnost, jer je nakon eliminacije Manchester Cityja iz Lige prvaka na penale od Reala iz Madrida, Pep Guardiola izgleda odlučio napustiti Građane.

Guardiolu ugovor ističe na kraju sljedeće sezone i trofejni trener po svemu se čini nema namjeru produljiti isti, tako da u Cityju razmišljaju o njegovom nasljedniku, a izgleda kako će izbor biti iznenađenje.

Pep je u Cityju od 2016. godine, a s njim za kormilom Građani su ispisali najveće stranice njihove povijesti, kada su u jednoj sezoni osvojili Premiership, FA Kup i Ligu prvaka, a ukupan skor Guardiole na klupi je pet naslova prvaka Engleske, dva FA Kupa, četiri Liga kupa, Ligu šampiona, UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zanimljiv odabir

Za klupu Manchester Cityja u igri su mnoga imena, no čini se kako je izbor pao na trenera ovogodišnjeg hita španjolske lige Girone, koja je unutar poznate ‘City grupe’.




Miguel Ángel Sánchez Muñoz, poznatiji kao Michel napravio je sjajan posao s Gironom, koja se u ovom prvenstvu dugo borila za vrh Primere s Realom, ali na kraju sezone morat će se zadovoljiti s mjestom u Ligi prvaka, što je sjajan uspjeh za ovaj klub.

Michel je u svojoj nogometnoj karijeri nastupao za Rayo Vallecano, uz nekoliko izleta u Murciu, Almeiru i Malagu, a bio je i član mladih reprezentacija Španjolske. Trenersku karijeru je započeo u njegovom Rayu, da bi nakon Huesce 2021. godine došao u Gironu.

Tuđmanov ključni ‘saveznik’ za Hrvatsku: ‘Tu je predsjednik, a vi se tako ponašate’

Pep Gvardiola ove sezone je još u lovu na naslov Permier lige, tamo ljuti boj bije s Arsenalom i Liverpoolom, a izgleda kako je i priča o finacijskom fair-playu Cityja umorila Španjolca. Ostaje sad vidjeti kako će na sve reagirati momčad koju je godinama slagao Pep, a to uključuje i poziciju naših Kovačića i Gvardiola, koji su na početku ove sezone stigli među Građane.

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.