Ilustracija/Screenshot/YouTube

SMRT TRENERA I BIVŠEG SPORTAŠA (49) DONIJELA ŠOK: Srušio se i nije bilo pomoći, ‘bio je puno premlad…’

Autor: I.K.

Američku sportsku scenu pogodila je tužna vijest o iznenadnoj smrti Kimere Barteeja, trenera i nekadašnjeg igrača u američko-kanadskoj profesionalnoj bejzbol ligi MLB. Bartee je preminuo s 49 godina, a tuga se dogodila dok se pripremalo obiteljsko veselje uoči Božića.

Preminuli trener i nekadašnji sportaš bio je u posjetu ocu u blagdanskom razdoblju. Umjesto slavlja, obitelj je pogođena iznenadnim odlaskom i oproštajem od 49-godišnjeg umirovljenog bejzbolaša.

Kako je objavio Detroit Free Press, list iz grada u kojem je Bartee radio u trenerskoj ekipi Detroit Tigersa, 49-godišnji trener i bivši igrač se iznenada srušio dok je bio u posjetu ocu, a ubrzo je stigla tužna vijest. Uzrok smrti nije poznat.

Oproštaj potresenog kluba

Nakon što su doznali za iznenadni odlazak člana svoje trenerske ekipe, Detroit Tigersi bili su potreseni gubitkom za klub i njegove najbliže. Od Barteeja se riječima u priopćenju za javnost oprostio Al Avila, glavni menadžer kluba iz Detroita, ističući da je vijest donijela šok i tugu.

‘Dok je bio u našem klubu kao trener i ranije kao igrač, Kimera je bio poznat kao nježna duša, ali i natjecatelj s jakim intenzitetom. Svakog dana trudio se da sve oko sebe tjera da naprave velike stvari’, opisao je Avila, dodajući da će Bartee jako nedostajati.

Tuga i u drugom klubu

Osim Detroit Tigersa, od preminulog trenera i bivšeg igrača oprostili su se i drugi, među ostalima, i Pittsburgh Piratesi, klub u kojem je Bartee kao trener radio od 2008. do preklani.

‘Bio je sjajna osoba, njegov optimistični pristup i i zarazni osmijeh uvijek su podizali sve koji su s njim bili u kontaktu. Tugujemo s njegovom obitelji koja ga je toliko voljela. Bio je puno premlad, jako će nedostajati’, bile su riječi kojima se javnosti obratio Bob Nutting, vlasnik Pittsburgh Piratesa.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.