Foto: Damir Krajac / CROPIX

Smjena na izborničkoj klupi Hrvatske, iz HNS-a potvrdili svoju odluku

Autor: K.I.

Ono što smo ranije najavljivali danas je dobilo i svoju službenu potvrdu, Dragan Skočić više nije izbornik hrvatske U21 nogometne reprezentacije. Vijest je dobila i službenu potvrdu na stranicama HNS-a.

“Zahvaljujemo Draganu Skočiću na trudu koji je uložio kao izbornik mlade reprezentacije. Složili smo se da je u ovom trenutku najbolje dogovoriti završetak suradnje te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućim profesionalnim izazovima”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Skočić je imenovan izbornikom mlade reprezentacije u travnju 2023. godine te je mlade Vatrene vodio na Europskom prvenstvu prošle godine i u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP 2025. godine. Na kraju su mu presudili slabiji rezultati.  Kao glavni favoriti za njegovog nasljednika slove Riječ je o Ivica Olić, osmi najbolji strijelc u povijesti hrvatske reprezentacije i Silvijo Čabraja, trener Lokomotive.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Rezultati oglasili alarm

Dogovor o sporazmnom raskidu suradnje potvrdio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji će također donijeti odluku o imenovanju novog izbornika koji će povesti mladu reprezentaciju u jesenski dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Skočića je posla, dakle, koštala serija slabih rezultata. Počeo je mandat na klupi nastupom Euru koji je za Hrvatsku završio u grupnoj fazi s jednim osvojenim bodom i bez postignutog pogotka. Pritom su upisani porazi od Španjolske (0-1) i Ukrajine (0-2) te remi s Rumunjskom (0-0).

Uslijedila je pobjeda na Farskim Otocima 4-2 i remi protiv Grčke 2-2, dvije pobjede nad Bjelorusijom 2-0 i 1-0, te pobjeda nad Andorom 3-0 i činilo se da je Hrvatska napokon uhvatila pravi zamah. No, visok poraz protiv Portugala 5-1 i porazi u prijateljskim utakmicama protiv Irske (2-3) i Švedske (2-5) oglasili su alarm.

Modriću je u ponoć istekao ugovor s Realom, par sati kasnije zapečaćena mu je sudbina







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.