Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Slišković sve objasnio o Hrvatima i Srbima: ‘Srbi ne mogu bez skandala, a Vatreni ne mogu bez njega’

Autor: GIŠ

Iako već skoro trideset godina nismo u zajedničkoj državi, izgleda kako nikad neće prestati uspoređivanje između sportaša s područja bivše Jugoslavije, a netom završeni Euro za Hrvastku i Srbiju, daje jako puno mjesta za analizu neuspjeha reprezentacija, iako se nastupi na terenu Vatrenih i Orlova ne mogu nikako uspoređivati.

Tako je za Dnevni avaz svoje mišljenje nastupa Srbije, Hrvatske i Slovenije, koja se jedina od exYU država plasirala u drugi krug natjecanja na Euru dao i sin mostarske legende i Hajduka, Blaža Sliškovića, Vladimir, koji je donedavno bio trener moskovskog Spartaka, iz kojeg je sam otišao.

“Ja sam napustio na kraju sezone ekipu Spartaka, iako je bila opcija da ostanem u stručnom stožeru novog trenera. Odlučio sam da to u ovom trenutku nije najbolje za mene. Imao sam kontakte s nekim klubovima iz Rusije, međutim, nije došlo do dogovora”, objasnio je Vladimir Slišković.

Igrao s velikanima




Vladimir je bio nadareni nogometaš, koji je u karijeri igrao s mladim Lukom Modrićem, dok je ovaj bio u Zrinjskom i s Edinom Džekom u sarajevskom Željezničaru, a kako kaže već se tada dalo naslititi kako će njih dvojica imati velike karijere.

“S Lukom sam kratko igrao jer sam u toj sezoni nazimu otišao u Željezničar gdje sam bio sa Edinom. Međutim, kada vidite igrače poput Luke i Edina, iako su bili jako mladi, samo ćorav čovjek nije vidio njihov talent. Naravno, ne možete predvidjeti da će Luka biti u Realu ili Edin u Interu, ali to su stvarno bili momci koji su odskakali od ostalih.

Sjećam se treninga u Željezničaru, kad bi igrali na dva gola, pa sad ide centaršut u 16 metara i skače Edin između Alihodžića i Mulalića, oni se spuste na zemlju, on još uvijek leti i loptu udara glavom. Po tim sitnicama vidiš dva momka koja igraju drugi sport”, ispričao je Sliškoić sjećanja o ‘bosanskom dijamantu’.




Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Ovise o Modriću

Slišković naravno prati i Europsko prvenstvo u Njemačkoj te je dao svoje mišljenje o ispadanju Hravatske i Srbje te o uz Gruziju najvećeg iznenađenja prvenstva, Slovencima, koji su se preko Srba, Engleza i Danaca plasirali u osminu finala Eura.

“Slovenija mi izgleda kao tim. Znaju šta žele. Dobro su vođeni, nema nekih „zvijezda“. Možda je to njihova najveća snaga. Hrvatska, s druge strane, puno ovisi o igri Luke Modrića. Svaka čast i ostalim igračima, ali puno se ovisi o tome koliko je Modrić raspoložen i fizički spreman. Kod njega se vidi da i godine čine svoje.

Što se tiče Srbije, očigledno nešto ne štima – uvijek neki skandali, uvijek neko nezadovoljan. Ne želim nikoga kritizirati, ali su mi neke odluke bile čudne – taktički i u izboru prvih 11. Izbornik najbolje zna što je to tako napravio, ali činjenica ostaje da nije, sem prve utakmice protiv Engleske, bilo dovoljno za prolaz dalje”, mišljenja je Slišković.

Favorit Eura

“Vrlo je teško prognozirati ko bi mogao osvojiti. Jedna utakmica mijenja sve, jedan potez riješi utakmicu. Po prikazanom, rekao bih da je to Španjolska, koja ne oduševljava, ali je konkretna ekipa i zna šta hoće. Druga ekipa koja me oduševila je Austrija.

Već nakon prve utakmice mi se svidio način igre – presing, način odbrane. Tu je velika uloga izbornika Ragnika, koji jako dobro priprema utakmice i ekipu”, kaže Vladmiri Slišković.

Dalić za Brozovića ima zamjenu ‘pred nosom’, izbornik mora ovo napraviti

 

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.