Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Posljednji ples čovjeka zbog kojeg je Hrvatska plakala: ‘Radmila mi je rekla da moram to napraviti’

Autor: Ivan Lukač

Olimpijske igre u Parizu najveći su događaj ove godine. Na njemu Hrvatska ponovno sanja nove velike uspjehe, a među njima bit će i naša rukometna reprezentacija. Rukometaši su zadnju medalju uzeli prije 12 godina u Londonu kada su došli do bronce.

Zadnje zlato osvojeno je u Ateni prije 20 godina. U Parizu će to biti posljednje Igre za rukometne velikane, Danca Mikaela Hansena i čovjeka zbog kojeg je Hrvatska mnogo puta plakala, Francuza Nikolu Karabatića.

Upravo se Karabatić u Parizu pred svojim navijača nada oprostiti s još jednim zlatom oko vrata i tako zaključiti karijeru punu baš zlata. Zanimljivo, protiv Hrvatske je ove godine srušio rekord po broju golova zabijenih na Europskim prvenstvima.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Velikan sporta

“Nisam uopće razmišljao o tome, želio sam se samo što prije vratiti u obranu, a majka me nazvala prije utakmice i stavila pritisak na mene. Moraš danas srušiti rekord, moraš zabiti osam golova” rekao je nakon utakmice u kojoj je Francuska pobijedila Hrvatsku.

Potom je doda: “Mama, znaš da mi ne smiješ nabijati pritisak. Ne razmišljam o tome, želim da momčad odigra dobro, ali ona je ponovila. ‘Da, to je super, ali moraš zabiti osam komada, moraš postati najbolji strijelac danas.”

Karabatić je u svojoj karijeri osvojio četiri svjetska zlata, četiri europska te tri puta zlatni na Olimpijskim igrama. Upravo se četvrtom nada pred svojim navijačima gdje Francuska brani zlato iz Tokija.

Pogledajte fantastične scene iz Njemačke: Boysi, Torcida i ostali zajedno pjevaju ‘Moja domovina’







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.