Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nova Hrvatska se predstavlja protiv jakog gosta, rukometno ludilo počinje

Autor: GIŠ

Hrvatska rukometna reprezentacija punom parom se sprema za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu u Prelogu, a sad je napokon došao i trenutak da novi izbornik Islanđanin Dagur Sigurdsson pokaže početni rezultat priprema protiv jakog Egipta u subotu od 16 sati i 20 minuta u Varaždinu.

Ta utakmica bit će zapravo izlučna za 17 igrača, od trenutnih 21, koje će Islanđanin povesti na drugi dio priprema, koje su na rasporedu od 11. srpnja u Opatiji. Egipat je prava reprezentacija za vidjeti koliko može trenutno Hrvatska, jer s njima zadnjih nekoliko godina imamo velikih problema, kao primjerice na SP-u u Švedskoj, a i zbog Egipta smo strepili za plasman na OI.

Dobra je stvar što nema bolesnih ili ozlijeđenih, što se događalo jako često proteklih godina, a Lovro Mihić je dobio naknadni poziv nakon što je David Mandić definitivno morao odustati i baš se on priključio izborniku Sigurdssonu u najavi pripremne utakmice protiv Egipta u Varaždinu.

Pokazuje konture




“Očekujem da pokažemo konture, disciplinu igre, očekujem ono što smo radili cijelo ovo vrijeme pripremajući se za OI. Tražimo pravi balans, jer treba nam momčad od 14 igrača koja može igrati svaki drugi dan. Jedna utakmica nije bila problem, znali smo odigrati odlično, ali za kontinuitet treba više. Rezultat je uvijek važan, ali nije u prvom planu, jer smo i Egipat i mi iz punog treninga. No, bez obzira na to očekujem punu ozbiljnost i maksimalan pristup”, rekao je na početku izbornik dok je Mandić, koji se naknadno priključio dodao:

“Nije bilo problema, naravno. Možda sam tek malo kasnije saznao, ali bilo je dosta vremena da posložim stvari i tu sam. Nije mi prvi put. Mi smo imali dobru sezonu u Wisli, osvojili smo duplu krunu u Poljskoj pokraj Kielca, solidni smo bili i u Ligi prvaka, makar smo na startu imali problema. Sve se nekako dobro posložilo, ja sam igrao puno, Krajewski s kojim sam znao dijeliti minute pomagao je na desnom krilu, tako da je bilo dosta prostora i kada sve ispadne dobro, to je najbolji odgovor. Pozitivno gledam i na ovu sad situaciju, makar sam povremeno bio tu.

Što reći, a ne prisjetiti se koliko su nam zagorčali život na posljednjem SP. To je sjajna momčad koja igra jako tvrd rukomet, koja sa španjolskim trenerom ima disciplinu i sigurno da će nam ta utakmica dobro doći da vidimo gdje smo. Imamo kasnije i utakmicu s Francuzima, vjerujem da je i dosta vremena da se posložimo do Pariza.”




Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Najava Pariza

“Sama činjenica da je teško doći do Olimpijskih Igara govori puno o reprezentacijama koje će igrati tamo. Tu nema slabog protivnika, to je utakmica svaki drugi dan. Mnogi kažu kako bi bilo dobro biti prvi ili drugi u skupini da ne idemo na Dansku i Francusku odmah, ali opet, tu nema pravila. Bilo je situacija s pod navodnicima boljim ždrijebom, a loše je završilo kao u Riju.

Osim toga, mi idemo tamo sa željom pohrvati se sa svima, pa tako i s Danskom i s Francuskom. Dobro, možda bi bilo bolje sresti ih što kasnije, ali mislim da to nije ključna stvar. Nama je najvažnije da mi izgledamo dobro”, kaže Mandić.

Potez ikone Jugoslavije izazvao je nevjericu, a od svih zemalja bivše države Hrvatsku izdiže iznad svih

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.