Foto: GuliverImage/AP Photo/Jose Breton

Rakitić bi se zbog Hajduka morao odreći nestvarne svote, a evo zašto zapinje prodaja najvećeg bisera

Autor: K.I.

Novi sportski direktor Hajduka ima ambiciozne planove. Ranije smo pisali kako su na radaru Nikole Kalinića ne samo Edin Džeko već i Ivan Rakitić. Napadaču Fenerbahčea navodno su otvorena vrata za odlazak iz kluba prema informacijama iz Turske, dok je navodno na Poljudu sprema doći i bivši proslavljeni Vatreni.

Rakitić ima još godinu dana važećeg iznimno bogatog ugovora s Al-Shababom, a navodno je spreman odreći se velike svote novca za dolazak u Split. Ovaj 36-godišnji veznjak je od veljače na ovamo i prelaska iz Seville u saudijski Al-Shabab odigrao osam utakmica u kojima je upisao po jedan gol i asistenciju.

Dakle, činjenica je da se u posljednjih nekoliko mjeseci nije naigrao, ali je zato u redovima Seville prije odlaska igrao puno sve dok mu trener nije rekao da ga u proljetnom dijelu sezone ne vidi kao redovitog prvotimca.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Zapinje oko odštete

Stoga se Rakitić odlučio prihvatiti super bogatu ponudu Al-Shababa. A koliki je to konkretno novac kojeg bi se Rakitić trebao odreći da bi došao na Poljud? Sportske novosti navode kako je riječ o svoti od 15 milijuna eura. Zvuči uistinu nevjerojatno da bi se netko odrekao tolikog bogatstva, osim ako se on i njegova obitelj nisu uspjeli prilagoditi životu u Saudijskoj Arabiji što nerijetko zna biti slučaj s igračima koji dolaze iz Europe. U usporedbi, Hajduk bi Rakitiću mogao ponuditi oko 750.000 eura godišnje, dakle niti 10% primanja kakva ima u Al-Shababu.

Ivan Perišić, Edin Džeko i Ivan Rakitić. Kakav bi to samo tercet iz snova bio za Hajduk, iako valja naglasiti kako je riječ redom o itekako vremešnim igračima čija kvaliteta nikad nije bila sporna. Najmlađi od njih je Perišić kojem je 35 godina, Džeki je 38. A trener Gennaro Gattuso dao je zeleno svjetlo za dolazak obojice.

A istovremeno je Amerikanac Rokas Pukštas jedan od onih igrača na kojem u Hajduku namjeravaju zaradili lijepe novce. Ovaj 19-godišnji veznjak ogroman je potencijal, ali potencijalne kupce odbija visoki odštetni zahtjev koji je navodno postavljen na 10 milijuna eura. Transfermarkt.de mu, primjerice, vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura manje.

Oca Hrvata su mu brutalno ubili u Bosni, a nevjerna žena ga je dokrajčila







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.