Cropix/Instagram

Evo kako Srbi provociraju, osvanula neobična karta: ‘Bravo komšije’

Autor: K.I.

Subotnju utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlinu pomno su pratili diljem svijeta, pa tako i u susjednoj nam Srbiji. Španjolska je slavila s 3:0 i tako podgrijala euforiju u zemlji u kojoj mediji vjeruju da su spremni za osvajanje naslova prvaka. Istovremeno, oko 100.000 Hrvata u Berlinu ostalo je razočarano, a među njima posebno oko 50-ak tisuća onih koji su našli svoje mjesto na tribinama.

A Srbi su se pak našalili na račun Hrvatske i njihovog teškog poraza na otvaranju kontinentalne smotre. Iz srpske kladionice MaxBet objavili su grafiku na kojoj su Srbija i Španjolska prikazane kao susjedne države uz poruku “Bravo, komšije”.

“Španjolci vrlo slobodno i rasterećeno, pobjeda od 3:0 protiv Hrvatske”, napisali su u samoj objavi iz MaxBeta nakon utakmice u kojoj je Španjolska slavila golovima Morate, Ruiza i Carvajala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski)




Brojni komentari

Objavljena grafika s komentarom ‘Bravo, komšije’ izazvala je velik broj reakcija na društvenim mrežama. A valja reći kako se stranica bavi ‘trollanjem’ i da im je i cilj upravo izazivanje reakcija.

“Navijao sam za Španjolsku iako sam Srbin. Bravo, dečki!…”Čujem da je bio potres kod susjeda, 3:0…Obožavam gledati na HRT-u. Kraj utakmice, a komentator kaže utakmice koje se nećemo rado sjećati, najbolje bi je svi zaboravili kao da se nikad nije dogodila, ha, ha, ha…kažu da su Vatreni, bome Španjolci imaju dobar protupožarni aparat…nije da nam je žao, ali nam je baš drago…neka pričekaju i naše manekene da idu s istim troškom kući…Ako izgubimo od Engleza s manjom razlikom, prvenstvo se može smatrati uspješnim”, samo su neki od komentara na ovakvu objavu.

Utakmica između Hrvatske i Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu inače je oborila neslužbeni rekord što se tiče brojnosti hrvatskih navijača na gostovanjima. Od 68.844 gledatelja na tribinama se okupilo možda i 50.000 navijača “Vatrenih. Svakoj reprezentaciji, sudionici Eura, namijenjeno je 10.000 ulaznica za svaku utakmicu prvog kruga, ali hrvatski navijači su još jednom pokazali svoju sposobnost i želju i kupili četiri do pet puta ulaznica više kako bi gledali svoje miljenike.




Srbi opet ‘poludjeli’ nakon izjave Jeličića: Spomenuo je Oluju i izazvao kaos u susjedstvu

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.