Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Prošlo je šest godina od pobjede koja je obilježila generaciju: ‘Ma potegni i ti dragi Luka’

Autor: Ivan Lukač

Kada bi pitali momčad iz 2018. koja je utakmica odredila generaciju svi će reći ona protiv Argentine i veličanstvena pobjeda od 3:0 koja nas je odvela u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Golove su zabijali Ante Rebić (53′), Luka Modrić (80′) i Ivan Rakitić (90+1′), a “vatreni su na kraju došli do finala gdje su poraženi od Francuske s 4:2.

Naša reprezentacija u prvom je kolu s rutinskih 2-0 slavila protiv Nigerije, a onda u Nižnji Novgorodu pokazala svijetu da misli ozbiljno odigravši utakmicu generacije. Utakmicu života odigrao je Ivan Strinić koji je zatvorio Messija koji je bio toliko ljut da poslije utakmice samo otrčao u svlačionicu.

Tri velika gola

“Iskreno, nisam ga ni čuo. Nije to bilo ništa posebno, ja sam pao preko njega, on preko mene, gurnuo sam ga kad sam vidio da ide prema meni… Sudac mu je trebao dati žuti karton, međutim to je ipak Messi, sigurno da i on osjeća respekt i da mu je oprostio. Kažem, nije bilo ništa posebno, bio je malo nervozan i frustriran, što je i logično, kod takvog rezultata sve smeta…” rekao je Strnić.

Za 1:0 zabio je Rebić nakon bizarne greške golmana Argentine tadašnji napadač Frankfurta pogodio je vanserijski volej. Nakon toga Modrić je čudesno s 30 metara zabio za 2:o uz kultni urlik Drage Ćosića: “Potegni i ti Luka, imaš i ti pravo na udarac… Modiiiiććć, Modriiiiiiććć…..    ma tako je, kapetane.”

Pobjedom protiv Argentine Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini D, a u zadnjem kolu je izmiješani sastav pobijedio Island (2-1). Nakon toga, na putu do finala Hrvatska je izbacivala Dansku, Rusiju i Englesku. Tog nesretnog 15. srpnja 2018. u Moskvi je slavila Francuska u finalu s 4-2, ali bez obzira na to, “vatreni” su u Rusiji ispisali povijest.




Austrija pobijedila Poljsku i izbacila je s turnira: Kontroverzni napadač igrač utakmice




Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.