Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Problem za Dinamo: Ako ode Petković, Modri bi se mogli naći baš u velikim problemu

Autor: K.I.

Odbrojavanje je u tijeku za ponajboljeg nogometaša Dinama Brunu Petkovića. Odštetnu klauzulu tešku samo 2.5 milijuna eura u njegovom ugovoru s Dinamom moguće je aktivirati do 15. srpnja. Može dakako Petković biti prodan i nakon spomenutog datuma, ali tada Dinamo nije obvezan prodati ga za 2.5 milijuna eura i on je taj koji može diktirati cijenu.

A neizvjesnost oko Petkovićeve budućnosti kopka sve navijače zagrebačkog kluba. Dobro se zna što ‘Doktor nogometa’ donosi Dinamu, koliko je važan za momčad i da će ga u slučaju odlaska biti jako teško nadomjestiti, posebice u sezoni u kojoj je Dinamo tek jedan korak udaljen od plasmana u skupine nikad bogatije Lige prvaka.

U slučaju odlaska Brune Petkovića iz Dinama trener Sergej Jakirović bi ostao na samo dvojici napadača, Sandru Kulenoviću i Franu Brodiću i potpuno bi izvjesno išao u kupnju novog napadača.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Je li u igri Šimić?

Uostalom, to su i pokušali napraviti s bivšim igračem Osijeka i aktualnim članom Augsburga Dionom Drenom Beljom, ali ih je dočekala odbijenica. Navodno Beljo nije želio imati ‘mač iznad glave’ u vidu Petkovića, jer je bio svjestan da bi u slučaju njegovog potencijalnog ostanka imao minutažu manju nego što to želi.

E sad, postavlja se pitanje: Koga će u Maksimiru dovesti u slučaju da Petković zbilja ode? U Dinamu istražuju brojne opcije, ali jasno je da Modri ne mogu parirati financijski moćnijim klubovima, posebice iz Liga petice. U potrazi su za ‘skrivenim draguljem’, a opet provjerenim golgeterom.

Je li to možda Roko Šimić? Ovaj 20-godišnji bivši napadač Lokomotive aktualni je član Red Bull Salzburga s kojim je ušao u posljednju godinu ugovora. Dinamo je želio Šimića dok je još bio na Kajzerici, posao se nije realizirao, a trenutno iz Maksimira ne postoje ozbiljne naznake da bi se taj posao na kraju i mogao realizirati.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Interes iz Italije i Grčke

Šimićeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi šest milijuna eura, ali kako je ušao u posljednju godinu ugovora posve je izvjesno kako bi se njegova cijena mogla dodatno spustiti i da bi Dinamo spomenuti iznos mogao platiti.




Petković je prošle sezone za Dinamo u 43 utakmice zabio 18 golova i devet puta asistirao, a posebno je učinkovit bio u Konferencijskoj ligi u kojoj je zabio sedam golova. Interes za njegovim dovođenjem pokazali su ranije Fiorentina i Bologna, a pisalo se i Olympiacos, ali sve je ostalo samo na medijskim špekulacijama, bez konkretne ponude.

S Dinamom je Petković ugovorno vezan do sljedećeg ljeta, plaća mu navodno iznosi oko 1.2 milijuna eura godišnje. Hrvatskom napadaču rodom iz Metkovića je 29 godina i ne želi prihvatiti ponudu koja ga neće zadovoljiti kako platežno, tako i sportski.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najveće moguće pojačanje

Dinamovi navijači u svakom slučaju nestrpljivo iščekuju njegovu odluku, koja će ujedno krojiti i sportsku politiku kluba. Ukoliko se do 15. srpnja ne aktivira klauzula u Petkovićevom ugovoru, to bi definitivno značilo da je bliže ostanku u Maksimiru gdje je stigao 2018. godine iz Hellas Verone. Bila bi to za Dinamo sjajna vijest, ravna dovođenju najboljeg mogućeg pojačanja.




Sudački ekspert iz Srbije zablistao: ‘Ta neznalica i srbomrzac mu je rekao da sudi penal’

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.