Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Bivši hrvatski reprezentativac ne ide u BiH: ‘Neću tamo gdje broje krvna zrnca’

Autor: Ivor Krapac

Bio je u igri za posao u Bosni i Hercegovini, na klupi mostarskog Veleža, ali nekadašnji hrvatski reprezentativac Jerko Leko ipak je odustao od odlaska na klupu na kojoj bi se okušao u prvoligaškoj konkurenciji u hrvatskom susjedstvu, s novim korakom koji bi s time došao s obzirom na to da sada radi u drugoligaškom društvu.

Leko je na klupi zagrebačkog Jaruna, hrvatskog drugoligaša, a zanimanje za posao na klupi Veleža je kod njega nestalo jer kaže da su ondje u prvom planu političke stvari umjesto sportskih, a njega zanima sport i zadatak koji s momčadi treba obaviti na terenu.

“Ne želim raditi u atmosferi gdje se prebrojavaju krvna zrnca. Velež i njihov predsjednik su mi izgledali puno ozbiljnije na razgovoru, ali dolje ipak politika puno toga odlučuje”, rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac za 24sata. Od Veleža, tako, za njega nema ništa, a podsjetimo, brojanje krvnih zrnaca u prvi plan u ovom slučaju izbija jer za Velež ponajprije navijaju mostarski Bošnjaci, a za rivalski Zrinjski mostarski Hrvati.

Povukao se iz konkurencije

“U Veležu sam želio napraviti sportski iskorak u svojoj trenerskoj karijeri, ali na ovaj način to nema smisla, pa se povlačim kao kandidat za tu poziciju”, dodao je Jerko Leko kako je za njega došlo do točke pucanja, pa neće biti odlaska na novo radno mjesto, ovog puta izvan Hrvatske.




Bio je ozbiljan kandidat, kako su govorile vijesti iz mostarskog kluba, no Leko ipak ne ide momčadi koja će danas u trening utakmici u gostima igrati protiv splitskog Hajduka, u susretu zatvorenom za javnost. Bit će to prvi put da Gennaro Gattuso vodi Hajduk u jednoj utakmici, a Velež svojeg novog glavnog šefa struke još traži.

Što se Leke tiče, trenersko iskustvo 44-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca je za sada samo u domovini, a tako za sada i ostaje. Prvo je obavljao posao u mlađim dobnim kategorijama u Lokomotivi, potom s prvim momčadima Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive, a sada je na klupi Jaruna.

Thompson podignuo Srbe na noge, podignuli uzbunu zbog hita koji čeka Vatrene




Bogato iskustvo s Vatrenima

U igračkoj karijeri, Leko je imao bogato iskustvo u dresu hrvatske reprezentacije, s 59 nastupa i dva zabijena gola. Za Vatrene je bio u akciji na terenu na tri velika turnira, na dva Eura, 2004. u Portugalu i 2008. u Austriji i Švicarskoj, te na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj.

U klupskim vodama, Lekino igračko iskustvo je također bilo bogato. Kod kuće se najviše pamti po igranju za zagrebački Dinamo, a kasnije je bio u akciji u klubu istog imena iz Kijeva. Od inozemnih epizoda na terenu, dobro se pamti i ona koju je bivši hrvatski reprezentativac imao u Monacu, a sada gradi trenersku karijeru koju ipak neće nastaviti u Mostaru.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.