Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Potres u hrvatskoj reprezentaciji: Zbog ozljede napušta Euro, kraj za Vatrenog

Autor: Vjekoslav Paun

Nikola Vlašić zbog ozljede mišića propustit će ostatak Europskog prvenstva u Njemačkoj. Zadobio je ozljedu na treningu, a magnetnom je rezonancom utvrđeno da se radi o rupturi mišića te napušta kamp reprezentacije, objavio je HNS na svojim stranicama.

“Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju.”

“Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Iznimno mu je žao

“Iznimno mi je žao što zbog ove nove ozljede neću moći pomoći ekipi tijekom ovog Eura. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala izborniku i stožeru na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam vjerujem i učinio uoči Eura.”

“Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača”, naglasio je Vlašić.

Hrvatska je startala porazom 0:3 protiv Španjolske, a novi veliki ispit za Vatrene je sutra u 15 sati. Nakon toga, posljednji susret u skupini Hrvatska će imati u ponedjeljak u 21 sati.

Neočekivani rasplet stavlja Hrvatsku u sjajnu poziciju, ali jedna stvar je uvjet




Igrao protiv Portugala

Podsjetimo, Vlašić je upao na Dalićev popis za Euro iako je imao problema s ozljedom. Na utakmici 35. kola Serie A, koju je njegov Torino igrao protiv Bologne (0:0), morao je napustiti teren u 28. minuti nakon što je zastao prilikom trka u kazneni prostor. Uhvatio se za desnu preponu te legao na travnjak.

U priopćenju za medije, Torino je bio naveo da su obavljena klinička ispitivanja i snimanja te da je Vlašiću utvrđena ozljeda tetive aduktora i da će biti obavljene daljnje specijalističke konzultacije kako bi se definirao daljnji terapijski proces. Kasnije je potvrđeno da je Vlašić ozlijedio hvatište aduktora te se očekivala pauza od dva do tri mjeseca.




U pripremnoj utakmici sa Sjevernom Makedonijom na Rujevici (3:0) nije igrao, dok je protiv Portugala u Lisabonu (2:1) dobio posljednjih 15-ak minuta. U prvom kolu Eura protiv Španjolske, kada je Hrvatska doživjela težak poraz (3:0) također nije igrao.

Za Hrvatsku je Vlašić odigrao 56 utakmica, na kojima je postigao osam, a namjestio tri gola. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. nastupio je u šest od sedam utakmica. Nakon toga je ulazio s klupe u završnici Lige nacija i kvalifikacijama za Euro. Na zadnjoj akciji reprezentacije, turniru u Egiptu prije dva mjeseca, postigao je gol za pobjedu protiv domaćina.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.