Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Popularni Vatreni mijenja klub nakon samo godinu dana: Hrvata želi apsolutni hit-trener

Autor: K.I.

Iza Josipa Šutala je razočaravajuća sezona u dresu Ajaxa, sezona u kojoj je često bio izložen udaru kritika i u kojoj se nije uspio istaknuti i napraviti željeni iskorak koji se od njega očekivao.

Stigao je ovaj 24-godišnji stoper u redove Ajaxa iz zagrebačkog Dinama u kolovozu prošle godine za 20-ak milijuna eura odštete. A stigao je u redove Ajaxa vjerojatno u najgorem mogućem trenutku jer ‘Kopljanike’ je pogodila velika kriza, kako rezultatska, tako i upravljačka, pa su se dobrano mučili veći dio sezone.

Šutalo je tako u prošloj sezoni skupio 39 nastupa za Ajax u svim natjecanjima, od čega 23 u nizozemskom prvenstvu i pet u Europskoj ligi. Zamjerali su mu zbog nesigurnosti i gafova koji su prethodili primljenim pogocima, a na ruku mu nije išla ni činjenica da je doveden u eri bivšsg sportskog direktora Svena Mislintata koji je potjeran iz kluba, a našao se i pod istragom zbog sumnje u sukob interesa.

Interes iz Premier lige i Bundeslige

Šutalo je prošle sezone bio dio hrvatskog trojca u redovima nizozemskog velikana uz Bornu Sosu i Jakova Medića, a sada se pojavila informacija da bi hrvatski stoper mogao ekspresno napustiti Amsterdam.




Navodno su u Ajaxu spremni prodati Šutala nakon svega godine dana, a interes za njegovim dovođenjem su prema navodima talijanskog insajdera Nicolas Schire pokazali West Ham i Brighton iz Premier lige, te aktualni njemački prvak Bayer Leverkusen pod vodstvom hit trenera Xabija Alonsa koji je prošle senzacionalno bez poraza pokorio Bundesligu.

Dakako, zasad je sve samo na glasinama, ali postoji dakle opcija da Šutalo nakon svega godine dana napusti redove bivšeg prvaka Europe i zaigra za četvrti različiti klub u karijeri nakon Dinama, Istre i Ajaxa.

Nazivali su ga ‘novim Modrićem’, ali prijete mu vlastiti suigrači: Može završiti na ‘rubu’




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.