Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Policijskog inspektora preko noći zamrzila je cijela Hrvatska, a sad je pala i velika ‘osveta’ Hrvata

Autor: K.I.

Nizozemac Danny Makkelie (41) sinoć se nakon utakmice između Hrvatske i Italije u Leipzigu jako zamjerio hrvatskim navijačima i preko noći je postao jedan od najomraženijih likova.

Nije Makkelie odmah dosudio jedanaesterac za Hrvatsku iako je igranje rukom bilo više nego očito, ali ti je intervenirao VAR, pa potrebe za dodatnim raspravama nije bilo. Ono oko čega se itekako može raspravljati su silni žuti kartoni (6) koje je pokazao hrvatskim igračima, dok je istovremeno Talijanima dopuštao prljavu i grubu igru.

A ono najspornije u cijeloj priči svakako je osam minuta sudačke nadoknade koje je pokazao. A Hrvatska je gol za 1:1 primila u posljednjoj, osmoj minuti dodanog vremena.

Screenshot: Wikipedia

Sabotaža profila na Wikipediji

Jer VAR provjera kod jedanaesterca koji je izveo Luka Modrić nije dugo trajala, maksimalno neke dvije minute, ako se tu pridoda vrijeme potrošeno na izmjene igrača prihvatljivo bi bilo oko pet minuta nadoknade. Ali osam? Nema apsolutno nikakvog opravdanja ni smisla.

Nakon utakmice dodatnih osam minuta vremena komentirali su praktički svi hrvatski igrači, na čelu s kapetanom Modrićem, kao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. “Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to prekidi bili da je osam minuta nadoknade?”, pitao se razočarani Dalić. “Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gdje je sudac našao osam minuta nadoknade,” istaknuo je pak hrvatski kapetan.

A zbog svega navedenog hrvatski su navijači pomalo preuredili profil nizozemskog arbitra na Wikipediji. Bilo je za očekivati da će se naći na udaru, a kako je to izgledalo možete pogledati na priloženoj fotografiji.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Policijski inspektor

A tko je zapravo Danny Makkelie? Ovaj 41-godišnjak je po zanimanju policijski inspektor, miljenik je Pierluigija Colline, šefa europskih sudaca, a iza sebe ima nekoliko skandala. Tako je u polufinalu Eura 2021. godine u polufinalnoj utakmici Engleske i Danske prvo propustio poništiti neregularni gol Danske iz slobodnog udarca, da bi potom u 103. minuti dosudio jedanaesterac za Engleze kojeg nije bilo.




A nogometni zaljubljenici dobro ga pamte i kao suca koji je previdio gol Cristiana Ronalda u dvoboju Srbije i Portugala, igranom u kvalifikacijama za SP 2022. Igrala se tada sudačka nadoknada kod rezultata 2:2, a Ronaldo je savladao Marka Dmitrovića. U trenucima kada je Ronaldo već slavio gol Makkelie ga je poništio jer nije vidio da je lopta cijelim obujmom prešla gol-liniju, a VAR provjere nije bilo jer se u kvalifikacijama za SP nije koristila. Ronaldo je tada pobjesnio i bacio kapetansku traku na teren.

Dalić bez zadrške: ‘Ma ja sam isključivi krivac, ali kako se ovi ponašaju, to je sramota’




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.