Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pogledajte kakvu je šansu Hrvatska propustila, ovako otvoren put za finale Eura više se neće ponoviti

Autor: P.V.

Sekunde do raja. Baš to, a onda, zlo i naopako. Pamtit ćemo taj nesretni gol, sreća je izdala Hrvatsku, kao da gledamo Euro 2016. godine kad smo moćnu Ćaćićevu momčad vidjeli kako preko Portugala odlazi daleko, a onda, nakon vratnice, šok…

No vratimo se u sadašnjost. Furija je napunila Hrvatsku, a Vatreni su u zadnjim minutama utakmica prosuli bodove protiv Albanije i Italije. I to je zašto Hrvata nema u drugom krugu. Inače, prvi je ovo put otkad se Europsko prvenstvo igra u aktualnom formatu s 24 momčadi da Hrvatska nije prošla skupinu.

Naime, u oba prethodna natjecanja prošla je grupu i ispadala u prvoj nokaut rundi, osmini finala, 2016. je bila prva u skupini pa u produžecima izgubila od Portugala, dok je 2021. bila druga i isto tako u produžecima ispala od Španjolske.




Kakav ždrijeb!

Zadnji put Hrvatska nije prošla skupinu na Euru 2012. godine, no tada ga je igralo 16 reprezentacija i samo prve dvije iz svake skupine su išle u četvrtfinale. Hrvatska je i tada bila u skupini s kasnijim finalistima Španjolskom i Italijom, a tu je još bila i Irska. Osvojila je četiri boda, ali to joj nije bilo dovoljno.

No, vratimo se na ovaj Euro, na ždrijeb nokaut faze i jedna stvar baš posebno boli Hrvate. Pogledajte ovaj ždrijeb i dobro protrljajte oči. Da, Hrvatima je bio otvoren put sve do finala.

Švicarska za četvrtfinale, pobjednik dvoboja Engleska – Nizozemska za polufinale, a onda netko od ove ekipe za finale: Slovenija, Belgija, Austrija, Turska. A u drugom dijelu ždrijeba? Svi oni koje treba izbjeći: Španjolska, Njemačka, Portugal, Francuska.




Ponižavajući potez prema Hrvatskoj: Činio je to baš bez srama, jasno je gdje misli da spadamo

Šteta, kad gledamo ovaj ždrijeb, nije nam lako, uistinu, Hrvatska je mogla daleko. Jasno, nisu niti Švicarci “mačji kašalj”, ali sigurno puno bolji izbor od svih hitova s druge strane ždrijeba…

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.