Screenshot: X

Pogledajte kako je Hrgović dobio teške batine, evo gdje je bio ključ poraza

Autor: K.I.

Iza Filipa Hrgovića je borba koju će željeti zaboraviti. Protiv Daniela Duboisa pretrpio je prvi poraz u profesionalnoj karijeri u 18. borbi. Meč je prekinut u osmoj rundi nakon što je liječnik procijenio da hrvatski boksač više nije u stanju nastaviti ovaj meč.

Danima smo najavljivali kako je meč protiv Duboisa najvažniji u karijeri hrvatskog boksača. Pobjeda mu je donosila privremeni naslov prema IBF-u, a postojala je i realna mogućnost da pobjedniku meča pripadne i pravi pojas prvaka. Nažalost po Hrgovića, tu je priliku ugrabio Dubois. Hrgović je do meča s Duboisom bio obavezni izazvač IBF-a, ali IBF-ov prvak Oleksander Usyk je zatražio iznimku kako bi mogao odraditi i uzvratni meč protiv Tysona Furyja. IBF još uvijek razmišlja hoće li Usyku oduzeti titulu, s obzirom da je Ukrajinac ignorirao obaveznu obranu.

Do šeste runde Hrgović je djelovao jako dobro. Borba je bila eksplozivna, puna udaraca na obje strane, ali dojam je bio da meč naginje na stranu hrvatskog boksača, a i analitičari DAZN-a, platforme koja je prenosila meč, davali su mu prednost. A onda je u sedmoj rundi britanski ‘Dynamite’, kako glasi nadimak ovog boksača, ubacio u višu brzinu.

Najbolniji trenutak

Hrgoviću su se otvorile rane na oba oka, jako je krvario, a dojam je da ga je od nokauta spasilo tek zvono. U osmoj rundi Dubois je nastavio dominirati, a u jednom je trenutku sudac označio pauzu kako bi se pregledao hrvatski boksač. Nakon pregleda uslijedio je signal za prekid meča i pobjedu 26-godišnjeg Duboisa. Ključne trenutke meča možete pogledati OVDJE i OVDJE.




Velika šteta za hrvatskog boksača koji je u meču dobro djelovao do spomenute sedme runde. Onda je, kako se činilo, ostao bez ‘goriva’, odnosno snage, te nije mogao nastaviti tempom kojim je boksao u prvih šest rundi.

“Nisam dobro počeo, ali čuo sam savjete iz svog kuta i to mi je pomoglo. Pojeo sam njegove udarce, to me probudilo i nisam više htio čekati. U sedmoj rundi sam osjetio da ga pogađam i da ga imam. Prošle sam godine bio na dnu, a sada sam opet na vrhu i drago mi je da sam uzeo IBF-ov pojas. Sada idemo dalje. Hrgoviću puno poštovanje, dobar je borac”, rekao je Dubois.

U Srbiji ga ponizili, pa je prelomio i otišao u Hrvatsku: Stigao u turbulentno vrijeme

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.