Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Perišić otišao poznatom Srbinu u Beograd: Pamti ga i Modrić, a on se sjeća brutalnog napada

Autor: Ivor Krapac

Ivan Perišić je ovih dana u fokusu zbog povratka u Hajduk u kojem je rano na svojem nogometnom putu bio u akciji u mlađim dobnim kategorijama, a prve utakmice u prvoj momčadi očekuju se u završnoj fazi ove sezone, na povratku nakon teške ozljede i operacije koljena. Kako bi što prije bio spreman za nove izazove na terenu, slavni Vatreni je poslije predstavljanja u Splitu sada u Beogradu, a ondje surađuje sa srpskim stručnjakom za oporavak igrača.

Radi se o o Andreji Milutinoviću, 44-godišnjem srpskom profesoru kineziologije i vlasniku diplome iz medicinske škole za fizioterapeute, koji je Perišića prigrlio i s njime u tjelesnoj pripremi surađuje 10-ak godina. Sada je posao osobito zahtjevan s obzirom na to da se traži što brži oporavak za završnicu sezone u Hajduku, a potom i za Euro u Njemačkoj.

Veliki turnir na kojem hrvatska reprezentacija ima puno ambicija održava se od 14. lipnja do 14. srpnja, a prije toga, Perišić bi formu trebao uhvatiti igrajući za Hajduk u borbi splitskih Bijelih za naslov u SuperSport HNL-u. Slavni Vatreni se u pripremama za povratak iz Beograda javio objavom u pričama na svojem profilu na Instagramu, pokazujući snimku na kojoj radi čučnjeve s utegom u rukama. Tu su i riječi na engleskom: “Ne mogu i neću stati”.

Screenshot: Instagram/Ivan Perišić (ivanperisic444)

Već naviknut na srpskog stručnjaka

Perišić je na suradnju sa srpskim stručnjakom Milutinovićem naviknut unatrag 10-ak godina, a prije nego je otišao u Beograd, na konferenciji za novinare na predstavljanju u Splitu govorio je o potencijalnom terminu povratka na teren. Podsjetimo, stanka traje otkako je u drugoj polovici rujna pretrpio puknuće prednjeg križnog ligamenta desnog koljena na treningu Tottenhama, u situaciji bez kontakta.

“Nekakva prognoza za povratak je travanj, ali ne znam točno kada. Neću žuriti jer sve može krenuti po zlu. Skoro 80 posto rehabilitacije sam u Beogradu pa ću i sada ići u Beograd, s njim uvijek radim kada sam ozlijeđen. Mislim da ću fiksno doći ovdje krajem veljače ili početkom ožujka”, govorio je Perišić pred novinarima, spominjući i suradnju s Andrejom Milutinovićem.

Riječ je o srpskom stručnjaku koji je došao i na svjetski glas. Radio je i s Lukom Modrićem te s nekadašnjim hrvatskim reprezentativnim kapetanom Darijom Srnom, a tu je i suradnja s Gianluigijem Buffonom, Mohamedom Salahom, Aleksandrom Mitrovićem i mnogim drugima, kao i s nekoliko klubova i reprezentacija, među kojima su milanski Inter i kijevski Dinamo te nacionalne momčadi Ukrajine i Rusije.

Bivši Vatreni žestoko udario: ‘Pod Mamićem je bilo bolje, sad se u Dinamu ne zna tko što radi’




Bio na meti napadača

Prije koju godinu u njegovoj Srbiji, tijekom ljeta 2020., o Andreji Milutinoviću se pisalo i govorilo zbog toga što je bio meta napada nožem i kamenjem na beogradskom Kalemegdanu. Milutinović je tada džogirao sa srpskim nogometašem Duškom Tošićem, a napad je izvela veća skupina huligana, po Tošićevim tadašnjim riječima.

Prošlo je bez težih posljedica, a bila je to neočekivana ružna epizoda za čovjeka koji nastavlja suradnju s Ivanom Perišićem, s novim poslom u oporavku i pripremi u Beogradu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.